Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 348

Wątek: Testy szkieł na Optyczne.pl

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja jeszcze 135L wyczekuje.... dolar leciiiiiiiiiiiiiiiiiii
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wkleję tego screenshota też i tutaj.

Oczywiście chodzi mi o dzielenie testów na wiele stron żeby podbić licznik odsłon. Wg licznika to optyczne.pl mają więcej wejść niż fotopolis.pl ale to wynika właśnie z "podkręcania" strony niż rzeczywistej oglądalności bo rzeczywistych odwiedzających optyczne.pl jest 6 razy mniej niż fotopolis.
    Jak widać po tabelce taki zabieg jest nieskuteczny bo są też inne wskaźniki po których widać że "coś tu nie gra" a trzeba się męczyć czytając testy na 10 stronach zamiast góra dwóch, trzech.

Pozdrawiam optyczne.pl :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ja jeszcze 135L wyczekuje.... dolar leciiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Czas jeszcze szyyybciej.IMHO kup ,pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jak widać po tabelce taki zabieg jest nieskuteczny bo są też inne wskaźniki po których widać że "coś tu nie gra" a trzeba się męczyć czytając testy na 10 stronach zamiast góra dwóch, trzech.
    nie wiem czy dobrze rozumiem tę tabelkę, ale wygląda, że sumaryczny czas spędzany na optyczne.pl i fotopolis.pl jest porównywalny, a czas spędzany przez jednego użytkownika dużo dłuższy w przypadku optyczne.pl. Dla mnie to lepsza rekomendacja niż liczba kliknięć. Użytkowników mniej, za to portal ciekawszy.

Co do podziału, tak też robią na dpreview, ale osobiście wolałbym wszystko na jednej stronie, ze spisem treści na górze.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    czas spędzany przez jednego użytkownika dużo dłuższy w przypadku optyczne.pl. Dla mnie to lepsza rekomendacja niż liczba kliknięć. Użytkowników mniej, za to portal ciekawszy.
    Tu chodzi o reklamodawców, ich nie interesuje "ciekawość" portalu a liczba użytkowników czyli konsumentów którzy mogą obejrzeć reklamy na stronie i wydać pieniądze.

Początki nałogu

Domyślnie

Nie chce zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj. Mam pytanie odnoście jak testują szkła na optyczne.pl. Z artykułu przeczytałem, że jest wykonywanych co najmniej 5 ekspozycji, potem kilka na manualu itd. Wszystko ok, ale ile z tych zdjęć trafia pod Imatest? Ciekawi mnie po prostu dalszy rachunek błędu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam pytanie o sensowność testowania zakresu tonalnego przez optyczne.pl.
    Metoda pomiaru z uwzględnieniem szumu, podczas gdy aparaty programowo ten szum usuwają (razem z detalami) jest bez sensu. Absurd ten również widać gdy zapisuje się zdjęcia z różną kompresją jpg co skutkuje bardziej gładkimi zdjęciami (mniejszym szumem) i tym samym okazuje się że rozpiętość tonalna aparatu zależy od.... jakości zapisu jpg! :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-05-2008 o 22:55

jockerek
    Guest

Domyślnie

Witam
    Zakupiłęm sobie tą sigme jakiś tydzien temu i powiem, że pod analogiem również działa tylko winieta jest do około 13-14mm ale mozna to traktowac jako urok Jeszcze nie pstrykałem żadnego negatywu na niej ale napewno kiedyś to uczynie.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widzę, że tu jest gość z optyczne.pl, więc powiem, czego mi jeszcze na stronie brakuje :P
    -test bokeh w przypadku obiektywów
    -zdjęcia testowe z FF
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu

Domyślnie

Za sponsoruj redakcji pełną klatkę to na pewno się pojawią , a testu na bokeh jakoś sobie nie wyobrażam. Co w skali od 1-10 arek ma powiedzieć czy mu się podoba czy nie? Bokeh to kwestia gustu (moim zdaniem) i wystarczą sample które dają na koniec testu. Jak niedosyt - zawsze jest pbase itp.

Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów