Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: [Aleph] Poczatki focenia - Prosze o porady

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Objaśniam
    Jeśli chodzi o kadr i kompozycję na zdjęciach daje się odczuć pewną przypadkowość, co też moi przedmówcy już wytknęli. Dobrze by było w przyszłości zwrócić większą uwagę na otoczenie tematu zdjęcia, czy nic w kadr nie włazi z boku, jakieś ucięte brody czy co tam.
    No czasami jest przypadkowosc na pewno. Dopiero sie ucze i nie mam jakos jeszcze zmyslu wyczulonego zbytnio. Czasami tez jest taka opcja, ze te zdjecia to kwestia chwili, wycelowac, wyostrzyc strzelic i tyla. Za 2 sekundy juz nie ma tego samego. Jak hindusi zauwaza, ze im fote strzelasz to sie robi zamieszanie i traci sie cos z tej autentycznosci. Musze w przyszlosci pocwiczyc cos z tele, tak zeby mnie nie widzieli. No ale jeszcze raz podkreslam, ze braki edukacyjne u mnie na pewno duze.

PS. Dzieki za zauwazenie serca do focenia. Mysle, ze prawie kazdy z nas na tym forum ma.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Jednak u mnie nie ma tego co u ciebie takjak Mellan napisal....serca Tzn serce u mnie jest ale nie widać go
    Nie przesadzaj Paenka z tym brakiem, nie przesadzaj. Jest serduszko na sto procent. A za analog to nawet do dwustu dobija.

Pozdrawiam serdecznie.

PS. Jeszcze tylko 5 dni w Indiach i spadam do Europy. Strzele jakoms seryjke z ludzmi w stolicy no i w Lodzi szarej bo bede, ciekawe jakie porownanie.

PS2. Dorzucam jakos na dniach kolejna seryjke, mam nadzieje, ze lepiej skadrowana.

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez aleph ; 24-04-2008 o 08:41 Powód: Automerged Doublepost

aleph
    Guest

Domyślnie

Namaste moi przyjaciele. Zarzucam kolejna seryjke, uwzgledniajac porady kadrowe. Prosze zatem o recenzje czy w ogole cokolwiek zrozumialem i czy wyglada to troche lepiej?

Pozdrawiam serdecznie, do zobaczenia w maju w kraju

12. Mieszkaniec Phandarpur.

13. Indyjska tradycja rodem z Brytanii. Picie czaju ze spodeczka.

14. Rozdmuchiwanie kadzidelka, w celach zarobkowych

15. Dziewczyna ustrzelona przed swiatynia. Phandarpur.

16. Starsza wersja dziewczynki. Przed swiatynka w Barodzie.

17. Taka poranna kontemplacja. Pandharpur.

18. Rodzinny odpoczynek na ulicy. Baroda.

19. Medytacja podscienna. Baroda.

20. Gloryfikacja Pana Vittali, patrona Pandharpur.

21. Dziewczynka. Kadr centralny zamierzony. (Sprawdza sie?)

22. A tak na zakonczenie serii kwiatek indyjski. Z dedykacja dla forumowiczki.

OKA. POzdrawiam serdecznie i czekam na komentarze, opinie, wnioski. itd, itp...

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ciekawy reportażyk, zazdroszczę wycieczki

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    ciekawy reportażyk, zazdroszczę wycieczki
    dzieki. a jakies uwagi techniczno, artystyczne?

PS. Nie ma co tak zazdroscic, kazde miejsce dobre do focenia. Jak to sie mowi cudze chwalimy swego nie znamy. Ja na ten przyklad nie moge sie doczekac odwiedzin w Lodzi. Tam duzo fajnych tematow do focenia. Czy chociazby nasze gory. Oj w ogole Piekna Nasza Polska cala!!!

Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

well dune, mnie sie podoba, na upartego mozna sie doczepic ale nie widze sensu. well dune, again :P

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    well dune, mnie sie podoba, na upartego mozna sie doczepic ale nie widze sensu. well dune, again :P

jak wyżej8)

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

aleph, udana seria a 19. Medytacja podscienna. Baroda. podoba mi się najbardziej - coś w sobie ma, dobry kadr, świetnie podpatrzona sytuacja.

mam jedynie uwagę do Twoich ramek, wg mnie są zbędne. zresztą w numerze 12 i 22 sam zapomniałeś dodać ramkę, więc...? można się obyć i wg mnie bez niej jest czyściej. ale to rzecz gustu i jakiegoś tam wyboru pozdro

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

13tka mi się bardzo podoba, fajne światło, fajna poza, fajna mina. Ino GO mogłaby być mniejsza, w sensie bardziej rozmytego tła. Reszta w porządku, oczywiście można się czepiać, ale bez gwarancji że było by lepiej. No i przesadzasz trochę z ostrzeniem.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Dobra wydma? Bez sensu...

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    13tka mi się bardzo podoba, fajne światło, fajna poza, fajna mina. Ino GO mogłaby być mniejsza, w sensie bardziej rozmytego tła. Reszta w porządku, oczywiście można się czepiać, ale bez gwarancji że było by lepiej. No i przesadzasz trochę z ostrzeniem.
    Siemka Riccardo. Dzieki za uwagi. Ta 13ka strzelona kitem, takze minimum 5,6 F bylo, no i chyba GO wlasnie takie wyszlo z tego. Musze sie przesiasc na jakies szklo 2.8, wtedy moge bardziej pokombinowac. Dobrze mysle?

A o co chodzi z tym ostrzeniem, ze przesadzam? Robie standard USM po RAWa wolaniu, a potem Sharpen Edges po zmniejszeniu. Za duzo? Mozesz troszke to wyjasnic? Dzieki.

PS. Dzis w pociagu obrobilem jedna fajna fote, specjalnie dla Ciebie Riccardo, mysle ze moze Ci sie spodobac. Wrzuce za 2 dni.

Pozdrawiam.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów