Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Ekspozycja, różne ustawienia wartości EV, czasu, przysłony...nie rozumiem tej tabeli

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Fajnie, ale jak chcesz sprawnie posługiwać się światłomierzem i pamiętać o jego ograniczeniach (myślisz zapewne o "robieniu na szaro") bez znajomości teorii? Przecież bez tabelek ciężko pojąć np. zasady systemu strefowego.
    Odpowiedź znajduje się w moim poprzednim poście #29.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Odbiegamy od tematu

Jak już napisałam wcześniej chce zrozumieć a nie zapamiętać. W tym drugim przypadku nie zadawałabym w ogóle pytania o co chodzi tylko wyryłabym na pamięć.

Jesli nie mamy już nic do dodania do meritum sprawy to proponuję zaniechać rozwalania wątku.

Pozdrawiam
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Ja nie zauwazylam roznic w traktowaniu wobec plci a jedynie wobec sposobu wystosowanego zapytania. Moze po prostu wystarczy umiec zapytac, przyznac sie do bledu, przeprosic itp :/ Juz kilk razy moje watki byly zamykane lub przenszone i nie czuje sie faworyzowana.
    więc zaloguj się jako facet, bez tego zdjęcia które masz to zobaczysz różnicę

a moje uwagi nie była kierowana do ciebie tylko do odpowiadających
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    wie wie,
    ale głupia to maszyna, więc czasem warto pewne rzeczy wiedzieć, by nie pozwolić go oszukać a tym samym nie mieć do niego pretensji o głupotę...
    Mój Kanonik jest wyjątkiem, staram się go często wyprowadzać w ładne miejsca o lubianych przez niego godzinach, za bardzo mu nie przeszkadzać i on się ślicznie rewanżuje, robiąc mi czasem bardzo ładne zdjęcia
    Bardzo go za to lubię.
    Jak tylko zacznę się mu wtrącać - od razu się obraża i robi bardzo brzydkie zdjęcia - wtedy sama jestem sobie winna..

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    więc zaloguj się jako facet, bez tego zdjęcia które masz to zobaczysz różnicę
    proszę nie namawiac użytkowników na eksperymenty socjologiczne ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    proszę nie namawiac użytkowników na eksperymenty socjologiczne ;-)
    A ja niedawno robiłem takie eksperymenty na innych forach i wyszło mi we wnioskach (po wypięknieniu płci), że liczba i szybkość odpowiedzi we wątku radykanie wzrasta - ale... raczej tych głupich. :smile: Rozsądnych wpisów od tego nie przybywa. Przyznaję, że wyraźnie również wzrasta ogólna kultura wypowiedzi i cierpliwość piszących. Dla feministek to pewnie dyskryminacja (chociaż pozytywna) - a dla mnie to jednak zdrowy objaw i śladowa pozostałość manier niedzisiejszych. ;-)

A żeby nie odbiegać od tematu. Przypomniał mi się jeszcze pouczający programik Spot z fajną tabelą naświetleń:
    http://album.radom.pl/index.php?n=Foto.Spot
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Ja na jednym z forum zrezygnowałam z udzielania sie jako ja gdyż właśnie kobiety są tam traktowane lekceważąco. Koleżanka za to występuje równolegle jako kobieta i mężczyzna, różnice są ogromne. Kobieta jest wyśmiewana od naiwnych i "co ty możesz wiedzieć" zaś mężczyzna bez względu na to jak krytyczny i stanowczo będzie się wypowiadał to jest przyjmowany z uznaniem i szacunkiem...wbrew pozorom nie czyta się obelg pod jego (koleżanki) adresem i lekceważeń.

Skoro kolega bebesky, jak mniemam, czuje się jakiś niedowartościowany (no bo normalnei chyba by nie wychodził z takim tematem) to proponuję jemu zmianę płci. Mnie tu dobrze.

Ewa...to jak ty się z nim umówiłaś? JAkieś ultimatum mu dałaś?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Skoro kolega bebesky, jak mniemam, czuje się jakiś niedowartościowany (no bo normalnei chyba by nie wychodził z takim tematem) to proponuję jemu zmianę płci. Mnie tu dobrze.
    Daruj sobie wycieczki osobiste

akurat moje uwagi nie były kierowane do ciebie tylko do odpowiadających, którzy jednych opie.... za pytania innym natomiast wchodzą w d...

zastanów się dlaczego
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Daruj sobie wycieczki osobiste

akurat moje uwagi nie były kierowane do ciebie tylko do odpowiadających, którzy jednych opie.... za pytania innym natomiast wchodzą w d...

zastanów się dlaczego
    Nie kontynuujcie w tym kierunku... nalegam...

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: jasne, że kucie tabel na pamięć może być szkodliwe, ale wiedza o tym, że takie i takie zalezności istnieją jest jak najbardziej potrzebna.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów