Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Tomek S.
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dziękuje Tom01 za odpowiedź.
    Wiesz znowu w głowie pojawiło się pytanie. :-D Sam się do siebie śmieje. Kurcze już "myślisz że skończyłeś a jeszcze nie zacząłeś" - taka myśl mi przez głowę przeszła. :-D
    Jestem audiofilem również. Więc trochę na temat kabli audio wiem, ale świat przesyłu "0110010100101011101010" tu, trochę się mogę pomylić w mojej ocenie. Ze wględu na fakt że tutaj prawdopodobnie występują bardzo wysokie częstotliwości co za tym idzie "efekt naskórkowy" i zapewne jeszcze wiele innych czynników o których nie mam bladego pojęcia. Więc budowa jak i dodatkowe części (np rdzenie ferrytowe spełniające rolę filtra) mają znaczenie.

UWAGA SEDNO - co przemawia za tym że kabel jest dobry? Jak go ocenić, sklasyfikować? Czym Masz może jakiegoś faworyta? Lub napisz jakie kryteria powinien spełniać dobry kabel. To pomoże mi i myślę że także innym osobom w wyborze.

Potraktuj to na luzie. Nie ma rzeczy idealnych. Wybacz ilość pytań rozpisałem się.

Jeszcze raz bardzo dziekuje za podpowiedź.

Pozdrawiam wszystkich pstrykających. Tomek

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek S. Zobacz posta
    co przemawia za tym że kabel jest dobry?
    Tak po prostu? Cena. Dobry kabel DVI kosztuje około 100 zł i nie ma problemów z nawiązaniem transmisji, nic się nie zrywa, nie ma dziwnych problemów z obrazem.

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Po przeczytaniu całego wątku pozostało mi tylko jedno pytanie:
    S1921
    S1931
    S1932
    S1961
    L788
    który z w/w wybrać do edycji foto video (bardziej foto)
    z góry dzięki
    S1932.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-04-2008 o 13:52 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Czy do edycji foto (przede wszystkim) ,a później oglądania filmów ,lepszy s1932 czy może panoramiczny s2231?
    Pozdrawiam!

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    Czy do edycji foto (przede wszystkim) ,a później oglądania filmów ,lepszy s1932 czy może panoramiczny s2231?
    Pozdrawiam!
    Lepszy, rzecz jasna, jest zawsze większy. Technicznie są bardzo podobne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy to oznacza, że gamut S1932 również pokrywa to 95% AdobeRGB (taki modny chwyt matketingowy zastosowany również przy okazji S2231) ?

Mam tuner zewnętrzny TV avermedia box 9, który wyświetla w formacie 4:3 łącząc się z monitorem poprzez kabel D-SUB (piszę, bo może istotny szczegół). Czy na Eizo S2231 obraz będzie rozszerzony (rozszerzone twarze etc.), czy też można ustawić monitor tak, aby były czarne paski po bokach ekranu, a obraz TV wyświetlał się w formacie 4:3 ?
    Canon G5

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quant Zobacz posta
    Czy to oznacza, że gamut S1932 również pokrywa to 95% AdobeRGB (taki modny chwyt matketingowy zastosowany również przy okazji S2231) ?
    S2231W ma szerszy gamut, ale to jest bez znaczenia(*). Podobnie jak nowe, super-hiper-granulki w paście do zębów.

Cytat Zamieszczone przez quant Zobacz posta
    Mam tuner zewnętrzny TV avermedia box 9, który wyświetla w formacie 4:3 łącząc się z monitorem poprzez kabel D-SUB (piszę, bo może istotny szczegół). Czy na Eizo S2231 obraz będzie rozszerzony (rozszerzone twarze etc.), czy też można ustawić monitor tak, aby były czarne paski po bokach ekranu, a obraz TV wyświetlał się w formacie 4:3 ?
    W menu Others->Screen Size można ustawić priorytet formatu obrazu.

(*) - W tej klasie sprzętu.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    S2231W ma szerszy gamut, ale to jest bez znaczenia(*). Podobnie jak nowe, super-hiper-granulki w paście do zębów.
    Mz. to ma znaczenie - szerszy gamut po prostu będzie upierdlistwem.

Uprawnienia umieszczania postów