Strona 8 z 83 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

FTM to chyba nie nazywa się przeostrzanie, myślałem, że chodziło o SF czy coś takiego.

Jeśli chodzi o FTM to można po ustawieniu AF pociągnąć pierścień ostrości i ustawiać w MF, ale jaki to ma sens ?

Cytat Zamieszczone przez QBUŚ Zobacz posta
    Możliwość kręcenia pierścieniem ostrości kiedy obiektyw jest w trybie AF. Na pewno ten tami ma wbudowany silniczek do AF? to po co na informacja na stronie Tamrona?.
    Sam sobie odpowiedziałeś, to informacja do wersji Nikon.

REASUMUJĄC:

Tamron 70-200 NIE MA:
    - USM
    - IS
    - FTM
    - USZCZELNIEŃ

Wszystko to jest jak na razie zarezerwowane dla 70-200 L IS 2.8 więc nie ma sensu deliberować o różnicach w szkle za 2,5k a 3k PLN droższym.

Możemy co najwyżej porównać je optycznie i to wszystko.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 11-04-2008 o 13:01 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    FTM to chyba nie nazywa się przeostrzanie, myślałem, że chodziło o SF czy coś takiego.

Jeśli chodzi o FTM to można po ustawieniu AF pociągnąć pierścień ostrości i ustawiać w MF, ale jaki to ma sens ?
    Tak to się z reguły na nasze tłumaczy. A jeśli chodzi o sens FTM, to faktycznie, jeszcze nie zdarzyło mi się nigdy skorzystać z tego hmm... dobrodziejstwa. Ciekaw jestem, czy ktokolwiek faktycznie często tego używa.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Możemy co najwyżej porównać je optycznie i to wszystko.
    I właśnie o takie porównanie poproszę
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 11-04-2008 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    I właśnie o takie porównanie poproszę
    Będzie słońce, będzie porównanie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tak to się z reguły na nasze tłumaczy. A jeśli chodzi o sens FTM, to faktycznie, jeszcze nie zdarzyło mi się nigdy skorzystać z tego hmm... dobrodziejstwa. Ciekaw jestem, czy ktokolwiek faktycznie często tego używa.
    Bardziej chodzi o to że najczęściej pierścień ostrości bez FTMa się rusza podczas ustawiania ostrości i można popsuć AF jeśli się niechcący trzyma go ręką. Samego FTM używam bardzo rzadko ale się przydaje np. spróbuj ustawić ostrość przez brudne okno, ustawiając wcześniej obiektyw na coś co znajduje się bliżej.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Mi także się nie zdarzyło korzystać z FTM ale zdarzyło mi się kilka razy przez przypadek przekręcić troszeczkę pierścień ostrości kiedy szkło było w trybie AF a to jest niezdrowe dla obiektywu kiedy nie ma FTM.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to faktycznie brakuje istotnej informacji, że podczas ustawienia AF żaden pierścień w Tamronie się NIE KRĘCI.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

FTM-a używam bardzo często Generalnie bardziej przydatny im dłuższe szkło (mniejsza GO).
    Z opisu wnoszę, że ten Tamron ma coś na kształt FTM-a, bo podczas używania AF można przesunąć pierścień i ostrzyć ręcznie (nie wymaga to używania przełącznika AF/MF)?

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Widze Cichy że nieźle tam testujesz Patrze na sample a tu butelka pusta po winie Może potestujemy razem heheh Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwicher Zobacz posta
    Miał być C 70 200/4 ale po samplach wątpliwości nie mam - Tamron
    Dokladnie. Beda dylematy i nie konczace sie opowiesci jak to USM w Canonie ratuje zycie ;-)

Po drugie oslona w Tamronie wyglada super, nie co ta wstydliwa doniczka w canonie.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

kolejny minus tamrona (w porównaniu do C 70-200 f4) to niestety średnica filtru (77mm). Wiem ze wynika z f2.8, ale trzeba wywalic troche $ na filtry. Na szczescienie nie musza to byc slimy.

Strona 8 z 83 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów