W tym zakresie o zamiennik bardzo ciężko. Pewnym substytutem jest Tamron 28-75/2,8.
W tym zakresie o zamiennik bardzo ciężko. Pewnym substytutem jest Tamron 28-75/2,8.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Coraz poważniej myślę o tym szkle, ale waham się też co do 24-70.
ale melka napisala, ze 28-*** nie wchodzi w gre. Moze poczekamy az autorka postu napisze dokladniej co ma zamiar pstrykac i wtedy podpowiemy. A tak to bedziemy tylko argumentowac co dla nas/wg nas jest lepsze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
iREM, w 100% sie z Toba zgadzam, ze w znacznej ilosci przypadkow 24-105 jest niezastapione. IS uratowal mase fotek jakie nim zrobilem do tej pory
Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 29-03-2008 o 17:33 Powód: Automerged Doublepost
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
to kupujesz najtansza malpke i wylaczasz flasha (jesli ma) Pieniadze zostaja w kieszeni, a niechcianego swiatla nawet nie zauwazysz
![]()
I nie klam ze sie nie cieszysz z posiadania 24-105 :razz:
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
.to niekoniecznie on jest. Zabraknie pewnie we wnętrzach. Mam 28-135 i jest taki można rzec poprawny ale raczej brakowało mi szerokiego kąta. Dokupiłem 17-55 2.8 IS i od tej pory każda fotka to banan na twarzy - jest rewelacyjny. Tak więc jeśli ma być coś szerokiego to polecam właśnie 17-55 IS. Poza tym mam na zbyciu bo z żalem muszę się z nim rozstać - nie pasuje do 5D.
Ostatnio edytowane przez iREM ; 29-03-2008 o 19:01 Powód: Automerged Doublepost
a ja jestem ciekawa, jak to szkło zachowuje się na analogu...