Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 135

Wątek: Co zamiast 24-105mm IS L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W tym zakresie o zamiennik bardzo ciężko. Pewnym substytutem jest Tamron 28-75/2,8.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Coraz poważniej myślę o tym szkle, ale waham się też co do 24-70.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    Wszystko ok, tylko w poście chodzi o coś zastępczego. Nie mogłem powstrzymać się przed skomentowaniem „…oszpecania go fleszem” . Lampa ma pomóc a nie oszpecać. Tylko nieumiejętnie użyta oszpeci.
    Zgadzam się! :-) Tylko jeśli ma być ciemno wokół, a artysta oświetlony np. fioletową smugą to ja wolę jednak IS bez flesza. ;-) A poza tym może zboczony jestem, bo zawsze wolę zastane, choćby doświetlone blendą.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

ale melka napisala, ze 28-*** nie wchodzi w gre. Moze poczekamy az autorka postu napisze dokladniej co ma zamiar pstrykac i wtedy podpowiemy. A tak to bedziemy tylko argumentowac co dla nas/wg nas jest lepsze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    iREM, w 100% sie z Toba zgadzam, ze w znacznej ilosci przypadkow 24-105 jest niezastapione. IS uratowal mase fotek jakie nim zrobilem do tej pory
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 29-03-2008 o 17:33 Powód: Automerged Doublepost
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    ale melka napisala, ze 28-*** nie wchodzi w gre. Moze poczekamy az autorka postu napisze dokladniej co ma zamiar pstrykac i wtedy podpowiemy. A tak to bedziemy tylko argumentowac co dla nas/wg nas jest lepsze
    iREM, w 100% sie z Toba zgadzam, ze w znacznej ilosci przypadkow 24-105 jest niezastapione. IS uratowal mase fotek jakie nim zrobilem do tej pory
    Ja tam się wcale nie cieszę ;-) Wolałbym znać takie sztuczki, żeby i lampa nie przeszkadzała a i portfel byłby pełny ;-)

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

to kupujesz najtansza malpke i wylaczasz flasha (jesli ma ) Pieniadze zostaja w kieszeni, a niechcianego swiatla nawet nie zauwazysz

I nie klam ze sie nie cieszysz z posiadania 24-105 :razz:
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie szeroki

.to niekoniecznie on jest. Zabraknie pewnie we wnętrzach. Mam 28-135 i jest taki można rzec poprawny ale raczej brakowało mi szerokiego kąta. Dokupiłem 17-55 2.8 IS i od tej pory każda fotka to banan na twarzy - jest rewelacyjny. Tak więc jeśli ma być coś szerokiego to polecam właśnie 17-55 IS. Poza tym mam na zbyciu bo z żalem muszę się z nim rozstać - nie pasuje do 5D.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    to kupujesz najtansza malpke i wylaczasz flasha (jesli ma ) Pieniadze zostaja w kieszeni, a niechcianego swiatla nawet nie zauwazysz
    I nie klam ze sie nie cieszysz z posiadania 24-105 :razz:
    No pewnie że kłamię :-D Zwłaszcza że mam go dopiero trzeci dzień.
    Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    .to niekoniecznie on jest. Zabraknie pewnie we wnętrzach. Mam 28-135 i jest taki można rzec poprawny ale raczej brakowało mi szerokiego kąta. Dokupiłem 17-55 2.8 IS i od tej pory każda fotka to banan na twarzy - jest rewelacyjny. Tak więc jeśli ma być coś szerokiego to polecam właśnie 17-55 IS. Poza tym mam na zbyciu bo z żalem muszę się z nim rozstać - nie pasuje do 5D.
    Chętniej 10-22. :-)
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 29-03-2008 o 19:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Coraz poważniej myślę o tym szkle, ale waham się też co do 24-70.
    Jesli nie robisz ślubów , to weż to szkło

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

a ja jestem ciekawa, jak to szkło zachowuje się na analogu...

Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów