Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Hahnel - kolejny zamiennik gripa do 20D i 30D

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Konstrukcja musi być - jeśli nie identyczna - to przynajmniej bardzo podobna, do trererere oferuje firma Canon.
    zwróc uwagę, że konstrukcja Delty jak i Hahnela jest zdecydowanie INNA niż canona, chodzi o sposób wkładania akumulatorów, co za tym idzie konstrukcję wnętrza gripa a więc także jego sztywność.

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jak na razie nie widzę podstaw, aby dyskwalifikować któryś z gripów Delty lub Hahnela.
    znajdź na forum opinii jednego forumowicza, który zakupił Deltę do 20D i gdy chwycił za owy grip ciężar puszki spowodował wygięcie gripa i przerwę w stykach przez co aparat się wyłączył.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja to bym raczej zrezygnował z gripa niż kupował zamiennik. Oglądałem go ostatnio i wygląda bardzo niepokojąco. Po prostu trzeszczy w rękach jakby się miał rozlecieć. Przy tym tak jak pisał kolega wyżej jest mało sztywny. Oryginał wydaje się też dość słaby ale to tylko pozór. Sprawdzony w boju, można za niego bez obawy chwycić body nawet z dużą "lufą". W tej chwili używkę można kupić za 500 zł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A używaną Deltę zdaje się że za 320 PLN. Sam się zastanawiam w związku ze zmianą body. Grip oryginalny w 300D był bardzo dobry, i aparat znakomicie leżał w ręku, ale nie kosztował 500 PLN.

Początki nałogu

Domyślnie

hej, pozwolicie, że odświeżę temat, bo z tego wątku nie wynikają jakieś jasne przesłanki co do gripa Hahnel. Ktoś z Was go użytkował i ma wyrobione o nim zdanie? Mnie potrzebne raczej dociążenie aparatu i łasy jestem na te dwa akumulatory w zestawie. Kadry pionowe robię b. rzadko. Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?
    Nie zdecydowanie NIE.
    I am FX

Domyślnie

Temat troche stary więc może producęci zmienili strategię i się lepiej przykładają, dojechał dzisiaj do mnie nowiutki grip delty do 30d, pierwsze wrażenie bardzo dobre, materiały jak w orginale okleina uchwytu niewiele różni się od tej z aparatu, zamątowałem go na swoje miejsce pasuje jak ulał szczelina między aparatem a gripem minimalna , jak montowałem orginał to szczelina identyko dosłownie pół milimetra w obydwu gripach. Aparat wygląda jak nowy polecam każdemu maszyna stoi na ławie i się wpatruje super poprostu. Po zamątowaniu baterii stwierdziłem ze brak blokady w gripie dopiero po zamknięciu klapki baterje siedzą w środku, nie wiem jak jest w orginale, ale przydała by się blokada baterii jak w aparacie, spust migawki ma mniej wyczuwalny skok jak w aparacie (mogło by być lepiej) ale nie jest jak ktoś tu pisał tak ze nie można zatrzymać się na pomiar , bzdura , trzeba się przyzwyczaić. Mankamenty są drobne , ale grip kosztował mnie 308zł z kurierem. Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
    Ostatnio edytowane przez guineagod ; 14-03-2008 o 22:37

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guineagod Zobacz posta
    Temat troche stary więc może producęci zmienili strategię i się lepiej przykładają, dojechał dzisiaj do mnie nowiutki grip delty do 30d, pierwsze wrażenie bardzo dobre, materiały jak w orginale okleina uchwytu niewiele różni się od tej z aparatu, zamątowałem go na swoje miejsce pasuje jak ulał szczelina między aparatem a gripem minimalna , jak montowałem orginał to szczelina identyko dosłownie pół milimetra w obydwu gripach. Aparat wygląda jak nowy polecam każdemu maszyna stoi na ławie i się wpatruje super poprostu. Po zamątowaniu baterii stwierdziłem ze brak blokady w gripie dopiero po zamknięciu klapki baterje siedzą w środku, nie wiem jak jest w orginale, ale przydała by się blokada baterii jak w aparacie, spust migawki ma mniej wyczuwalny skok jak w aparacie (mogło by być lepiej) ale nie jest jak ktoś tu pisał tak ze nie można zatrzymać się na pomiar , bzdura , trzeba się przyzwyczaić. Mankamenty są drobne , ale grip kosztował mnie 308zł z kurierem. Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
    oj, jedzie mi tu reklamą
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    oj, jedzie mi tu reklamą
    jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, ten grip który u mnie wylądował wczoraj pasuje mi jak ulał , jest dość dobrze wykonany i się nie wygina jak wcześniej słyszałem, obklejanie taśmą styków czy klejenie elemętów nie dotyczy mojego egzęplaża, być może nowe delty zostały dopracowane bo posty powyżej są dość stare.
    Kupiłem teą podróbkę , bo na początku tygodnia mój kolega dostał paczkę z zakupionym gripem tej firmy do D200, również jest zadowolony w 95%, a on ze sprzętem ma dużo do czynienia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....) Polecam wszystkim którzy nie chcą wydawać dwa razy więcej kasy by zyskać 15% jakości
    To nie chodzi o jakość tylko o spokój. Oryginalny daje ten spokój. Ja uważam, że mój spokój jest więcej wart niż "dwa razy więcej kasy" ale oczywiście każdy ma swoje priorytety 8).

jak ci jedzie to się umyj ,u mnie nic nie jedzie.Czytając twoje posty , widze że kolega musi mieć rację. Jak mama z tatą przestaną płacić za naukę i zabawki to się zmądrzeje szybciutko, (.....)
    Proponowałbym jednak nie zaglądać nikomu do kieszeni .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To nie chodzi o jakość tylko o spokój. Oryginalny daje ten spokój. Ja uważam, że mój spokój jest więcej wart niż "dwa razy więcej kasy" ale oczywiście każdy ma swoje priorytety 8).
    Przed zakupem tego gripa wiele czytałem i to co nazywasz spokojem po zakupie orginału jest tylko zagłuszaniem własnego sumienia, bo gripy canona sprawiają wiele figli swoim właścicelom , ale nie chciał bym toczyć boju (bo nie zależy mi na reklamie) na poziomie metz 58& canon580

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Proponowałbym jednak nie zaglądać nikomu do kieszeni .
    pewnie masz rację ale wku.. mnie tacy aroganci co mi doklejają swoje widzimisię
    w karzdym poście tego tematu moge mu przypiąć reklame canona ale on tego nie widzi za to ja nie mogę mieć innego zdania bo reklamuje

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów