Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Obiektyw na imprezy, koncerty itp.

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucas39 Zobacz posta
    to forum gdzie raczej wiekrzosc osob posiada szkla z grupy L lub ich odpowiedniki.
    I tych odpowiedników kolega wymienił kilka.

mysle ze nie znajdziez tu dla siebie wlasciwej odpowiedzi.
    A ja myślę że się mylisz...

Po pierwsze - odpowiedzi lepiej najpierw poszukać samemu. Ot wrzucić te oznaczenia szkła w wyszukiwarke i poczytać opinie - znajdą się i takie o celnośći AF i nie tylko.
    Po drugie - można też cierpliwie poczekać aż któryś z użytkowników się zjawi i coś napisze. Tylko jeśli już z naście/dziesiąt razy pisał o danym szkle na forum to coraz mniejsza chęć bywa by kolejny raz pisać to samo.

Dalej co do koncertów - a dużo ich juz zrobiłeś? Masz akredytację czy z publiki?
    Bo z mojego doświadczenia nawet z akredytacją najprzyjemniej mi się robi szkłem 70-200 , czasem kilka pstryków publiki i ogólnych jakimś szerszym kątem.
    Więc celowałbym ostatecznie w Tamrona 28-75 2.8 (miałem, polecam) ale raczej poszukaj np Canona 70-210 3.5-4.5 USM.

dcl
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dalej co do koncertów - a dużo ich juz zrobiłeś? Masz akredytację czy z publiki?

Więc celowałbym ostatecznie w Tamrona 28-75 2.8 (miałem, polecam) ale raczej poszukaj np Canona 70-210 3.5-4.5 USM.
    potwierdzam: canon 70-210 USM jest calkiem niezlym budżetowym zamiennikiem 70-200 4L - mozna utrafic na ebayu za 600-700 zł (ja swojego trafilem we Francji) Tamron tez niezly ale AF niestety (u mnie przy najmniej ) bardzo czesto sie gubil w warunkach koncertowych.

Uprawnienia umieszczania postów