Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: wina obiektywu czy body?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Palivko

Domyślnie

Zrobilam proby z dlugim naswietlaniem na obu obiektywach i nie widze tam linii. Przejrzalam tez poprzednie zdjecia i nawet na iso 100 przy 1/500 linie sa.
    Troche sie zalamuje bo czekalam na ten aparat z utesknieniem dosc dlugo a teraz takie kwiatki

A tak na marginesie, z tego co czytalam o tych obiektywach, to albo trafil mi sie dobry egzemplarz kitowy albo beznadziejna 50, bo mam wrazenie ze kit jest troche lepszy... jak na moje poczatkujace oko.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Po tym co napisałaś:
    Cytat Zamieszczone przez Palivko Zobacz posta
    Zrobilam proby z dlugim naswietlaniem na obu obiektywach i nie widze tam linii.....
    doszedłem do wniosku takiego jak Kubaman (był pierwszy) - czyli, że są to zakłócenia spowodowane kartą pamięci lub błędami przy zgrywaniu zdjęć.
    Rodzaj tych "linii" raczej nie wskazuje na optykę! Na wszelki wypadek sformatuj kartę w aparacie. Może pożycz i sprawdź z inną kartą.
    Jeśli masz czytnik kart to wcześniej sformatuj i przeskanuj w komputerze jak zwykły dysk. Później w aparacie jeszcze raz sformatuj!
    Jeśli zgrywasz przez czytnik to zgraj bezpośrednio z aparatu. Sprawdź kabel USB i gniazdko w komputerze.
    Według mnie gdzieś w tych operacjach należy szukać problemu!

Co prawda to zdanie z ostatniego posta:
    "Ok, zrobilam nastepne testy. Przy prawie 200 zdjeciach ani razu nie bylo paskow na 18-55 , tylko 50! Czesciej na najwiekszych przeslonach 1,8 - 2,2, i czasach ok. 1/20 - 1/60."
    trochę wytrąciło mnie z równowagi ale nadal nie pasuje mi to na winę obiektywu.
    Chyba najwięcej pomogło by gdyby udało Ci się jakoś usystemetyzować te testy i znaleźć sytuację gdy "paski" pojawiają się na 100%.
    Napisz jakie wyszły wyniki to może coś jeszcze wymyślimy

Uprawnienia umieszczania postów