Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Zaćmienia księżyca

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Muflon - i tak te zdjęcia są super ! Ja nie miałem tyle szczęścia, chmury, chmury oraz chmury A tak przynajmniej popatrzę na zdjęcia !!!
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

U mnie zaćmienie wyglądało następująco: statyw, aparat, ławka w parku i...chmury chmury i jescze raz chmury. Skończyło się na piwie w knajpie z kumplem od nikona Gratuluje wszystkim którzy wyłuskali to zjawisko spoza chmur.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    U mnie zaćmienie wyglądało następująco: statyw, aparat, ławka w parku i...chmury chmury i jescze raz chmury. Skończyło się na piwie w knajpie z kumplem od nikona Gratuluje wszystkim którzy wyłuskali to zjawisko spoza chmur.
    Czyżbym tyko ja miał jakieś niesamowite szczęście?
    Co prawda ok. północy było trochę chmur. Odpuściłem sobie. Obejrzałem sobie "Zieloną milę".
    Po filmie ok. 1:30 wyszedłem kontrolnie na balkon i zobaczyłem piękne gwieździste niebo i księżyc zasłonięty cieniem ziemi jeszcze w ok. 40%.

Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta
    Szkoda że nie faza całkowita ale wow ... miałeś dużo szczęścia - ładna fotka!. Na Podkarpaciu nie tylko były chmury ale padał cały czas deszcz . Czekałem 10 lat na dobre waunki pogodowe od zaćmienia w 1997 roku to poczekam jeszcze troche. Ale nie jest źle, oglądałem transmisję live z Barcelony .
    Diodak, następne pełne zaćmienie już w sierpniu, ale wypada ok. godz. 8-9 rano. Kolejne pełne zaćmienie nocne 21 lutego 2008.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Za%C4%8...C4%99%C5%BCyca
    Ostatnio edytowane przez Ramirez ; 04-03-2007 o 14:33

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ja się nie załapałem na dobre warunki do fotografowania księżyca, może w sierpniu będę miał więcej szczęścia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Ja się nie załapałem na dobre warunki do fotografowania księżyca, może w sierpniu będę miał więcej szczęścia.
    Jest sierpień, jest zaćmienie, ale w Australii i USA

http://www.discoverychannel.com.au/eclipse/index.shtml

PS
    To chyba byłaby frajda, w samolocie lecieć tak w poprzek kontynentu? Pościgać się z zaćmieniem? Zahaczyć o częściowe?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 28-08-2007 o 12:11
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolejne zaćmienie Księżyca już niedługo,
    http://uanews.org/node/18290, przy tym o tyle wyjątkowe, że będzie można zobaczyć przy tej okazji Saturna.
    Nas w kraju ominie, ale w Amerykach i zachodniej Europie będzie widać.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Drobna korekta. U nas tez bedzie widoczne.
    Więcej ciekawych informacji tu: http://astro4u.net/yabbse/index.php?topic=11682.0

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Kolejne zaćmienie Księżyca już niedługo,
    http://uanews.org/node/18290, przy tym o tyle wyjątkowe, że będzie można zobaczyć przy tej okazji Saturna.
    Nas w kraju ominie, ale w Amerykach i zachodniej Europie będzie widać.
    My jesteśmy "western Asia"

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    My jesteśmy "western Asia"
    A może to i dobrze? Zdaje się, że Mao Dze Dong powiedział kiedyś, że za 50 lat problemy tego przylądka (a miał na myśli Europę), nie będą miały dla świata żadnego znaczenia

PS
    Jeśli któryś z rozsianych po świecie forumowiczów złapie (oprócz zaćmienia) również Saturna, to zechce się pochwalić, nie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez figlet Zobacz posta
    Drobna korekta. U nas tez bedzie widoczne.
    Więcej ciekawych informacji tu: http://astro4u.net/yabbse/index.php?topic=11682.0
    Dzięki za info. U nas pewnie będzie całkowite zachmurzenie - jak ostatnio
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-02-2008 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Saturn będzie za daleko od Księżyca, aby było dokładnie widać na fotce pierścienie. Szkoda. Księżyc zbliży się do Regulusa (alfa leo), to będzie taka jasna kropka o jakieś 2 średnice Księżyca w górę. Zawsze coś.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów