Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Olympus

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Szkoda klawiatury na dyskusje To krynica wiedzy wszelakiej.
    Jeżeli będziesz o coś pytał to Cię opluje, wytknie kompleksy, a na koniec zarzuci, że to Ty go atakujesz. Taki kaczyzm w najczystszej postaci.
    Trzeba mieć nadzieję, że Canon też będzie za kiepski i przejdzie do żółtych:-)

Przecież pisałem tylko o wadach i zaletach Olympusa znanych mi z autopsji oraz z lektury różnych opinii (optyczne, dpreview itp.).
    Dopiero, gdy zostałem brutalnie zaatakowany personalnie, zacząłem się bronić.
    Teraz żałuję tego, bo należało Twoje ataki personalne po prostu zignorować, bo nie były warte odpowiedzi, ale zrozumiałem to dopiero wtedy, gdy sobie przypomniałem Twoje wyczyny na innym wątku, który słusznie został zamknięty.
    Nie wiem, skąd u niektórych się bierze tyle niczym nie uzasadnionej agresji w stosunku do innych ludzi.

Pozdrówka z wyrazami przyjaźni, jak zawsze i do każdego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Zapoczątkowałem ten wątek - mea culpa - ale nie wiedziaełm, że tak (szpetnie) się rozwinie. Niewiele się wyjaśniło, a wygenerowało mnóstwo złych emocji; czyli miało być fajnie, a wyszło... jak zwykle.

Wpadam na to forum i śledzę niektóre wątki. Chyba najbardziej dołujące są te, które dotyczą BF i FF oraz zachowania serwisu na Żytniej. Przerażające są zwłaszcza zmagania jednego gościa z 5d, który ma FF. Nie wiem, czy, płacąc 6 tys. za body, nie mam prawa wymagać idealnego działania sprzętu. Chyba mam... Nie wiem, dlaczego ten problem pojawia sie w takiej skali u Canona, dlaczego firma nie robi nic, by to zmienić; jeśli można to wyregulować softem (zmyślam coś?), dlaczego takowy nie jest dołączany do aparatów. Co mają zrobić ci, którzy mieszkają daleko od Warszawy? (np. w Krakowie). Przerzucać puszkę i szkła pocztą ileś tam razy na Żytnią?
    Taki aparat też nie bardzo można (wypada) sprzedać, bo to po prostu nieuczciwe. Mam możliwość sprzedania swojej puszki i kupienia czegoś lepszego, ale po prostu obawiam się, że, zachowując szkła (w tym sigmę i tamiego), narobię sobie niezłego bigosu.
    Nie pamiętam, w którym z modeli Olympusa, jest taka możliwość, że robiąc zdj. seryjne, af łapie obiekt przed, w środku i za. Niby proste... Może Canon wpadnie na to...

Pzdr.

I.
    Być może ilość usterek w sprzęcie Canona wynika z efektu skali, po prostu jest to firma sprzedająca chyba więcej sprzętu, niż wszyscy inni konkurenci razem wzięci, więc wadliwych sztuk musi trochę być.
    Z drugiej strony ostatnio sprzęt Olka dramatycznie staniał (Oczywiście za wyjątkiem supernowości - E3), a w MM widziałem dzisiaj całe stosy E410 kit po 1599 PLN. Chyba nie dlatego, że ten jeszcze całkiem nowy i świeży aparat fantastycznie się sprzedaje.
    Sam się zastanawiam, czy w tej sytuacji nie sięgnąć do tego stosu i nie kupić E410, jako zapasową, podręczną puszkę.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 10-02-2008 o 14:45 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów