Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: World Press Foto

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie posiadam tyle wiedzy, żeby upoważniała mnie do tak daleko idących wniosków jak wyżej podane, ale zdjęcie podlinkowane przez gwozdzta (oj, żeby Cię siekło z tą ksywą , to nie wiadomo o czym jest dopóki, się nie przeczyta - a i tak chyba można je było zrobić gdzie bądź (no, ale ja jestem "techniczny").
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 08-02-2008 o 16:16
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Niby przepis jest prosty, ale żeby zrobić takie zdjęcie trzeba mieć jaja ze stali i niesamowite umiejętności.

Ty razem mamy dwóch polaków w WPP! Gratulacje dla Rafała Milacha i Tomasza Gudzowatego!
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_Kuron Zobacz posta
    Niby przepis jest prosty, ale żeby zrobić takie zdjęcie trzeba mieć jaja ze stali i niesamowite umiejętności...
    Przede wszystkim trzeba miec umiejetnosc odwieszenia na kolek swojej ludzkiej wrazliwosci (przynajmniej na czas robienia zdjec). To jest moim zdaniem najtrudniejsze.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    Przede wszystkim trzeba miec umiejetnosc odwieszenia na kolek swojej ludzkiej wrazliwosci (przynajmniej na czas robienia zdjec). To jest moim zdaniem najtrudniejsze.
    Czyli World Press Photo = Most Tragic Photo?
    Sorry, ale tak pojmowany weryzm mnie odrzuca...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czyli World Press Photo = Most Tragic Photo?
    Sorry, ale tak pojmowany weryzm mnie odrzuca...
    Nie rozumiem Twojej interpretacji mojej wypowiedzi.
    Po prostu wiem z wlasnego doswiadczenia jak trudno jest opanowac zwykle ludzkie emocje w takich warunkach. Umiejetnosc zapanowania nad nimi, to chwilowe "odwieszenie na kolek", jest cecha ktora wedlug mnie pozwala skupic sie na pracy, czyli robieniu zdjec.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Spoko - nie bierz tego do siebie - użyłem Twojej wypowiedzi, żeby wyrazić własne zdanie. Pisząc "trzeba miec umiejetnosc odwieszenia na kolek swojej ludzkiej wrazliwosci" sugerujesz jak sądzę, że tylko "mocne" zdjęcia są warte nagród WPP. A ja - patrząc sobie wygodnie z perspektywy dziewięciu wieków malarstwa/fotografii - pozwolę sobie z tym nie zgadzać, traktując styl zdjęć nagradzanych WPP jako wynik chwilowej mody.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    Podobnie jak przy aktach.
    Sorry za porównianie ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I jak tu nie czytać forum

Dopiero zaczyna Awatar RASTLIN
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high
    czy to zdjecie i to http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high czesem niezgubily ostrosci ?? hmmmm ?? dlaczego tak nieostre zdjecia dostaly 1 nagrode ?? wedlug mnie one sa do kitu ujecia ok wszystko ok ale technicznie hmmmm
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RASTLIN Zobacz posta
    http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high
    czy to zdjecie i to http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high czesem niezgubily ostrosci ?? hmmmm ?? dlaczego tak nieostre zdjecia dostaly 1 nagrode ?? wedlug mnie one sa do kitu ujecia ok wszystko ok ale technicznie hmmmm
    Te zdjęcia przez braki techniczne tylko zyskały na mocy przekazu. Gdyby były ostre, uciekłaby z nich ta moc. Ot zwykły żołnierz i jakieś fajerwerki... Tutaj widać od razu o co chodzi. Tak wygląda zamach. Nieostro i dynamicznie.
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów