Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Tamron 17-50 2.8 z innej beczki

Domyślnie Tamron 17-50 2.8 z innej beczki

Witam
    Wiem ze temat tego szkla był wałkowany na forum nie jeden raz.
    Ale ja mam pytanie troszke innego rodzaju, poniewaz juz zdecydowałem sie na ten obiektyw i wybieram sie do sklepu w ktorym bede miał do przetestowania kilka sztuk - i tu pytanie do doswiadczonych kolegow. Jak sprawdzic i wybrac ten jeden najlepszy czym sie kierowac i na co szczegolnie zwrocic uwage. nie bede mial tam dostepu do podgladu zdjec na komputerze tylko wyswietlacz 30d.
    dzieki za pomoc

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Faust Zobacz posta
    Witam
    Wiem ze temat tego szkla był wałkowany na forum nie jeden raz.
    Ale ja mam pytanie troszke innego rodzaju, poniewaz juz zdecydowałem sie na ten obiektyw i wybieram sie do sklepu w ktorym bede miał do przetestowania kilka sztuk - i tu pytanie do doswiadczonych kolegow. Jak sprawdzic i wybrac ten jeden najlepszy czym sie kierowac i na co szczegolnie zwrocic uwage. nie bede mial tam dostepu do podgladu zdjec na komputerze tylko wyswietlacz 30d.
    dzieki za pomoc
    czy na f2.8 ostrzy w punkt

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    czy na f2.8 ostrzy w punkt
    Często powtarzający się temat to FF na szerokim. Gdy chciałem go kupić to żadna sztuka nie działała poprawnie, ale to było na 350D gdzie AF jest zdecydowanie słabszy.
    DAS APARAT

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

A nie lepiej pogadać z Cichym?
    Z tego co czytałem na tym forum, pewny i tysiąc razy sprawdzony sprzęt.
    Cichy przetestuje i na pewno dostaniesz dobry egzemplarz.
    Lepsze rozwiązanie zwłaszcza jak nie wiesz jak się do tego zabrać...
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

No wlasnie o testowanie chodzi chce podpiac pod puszke i sprawdzic i nie chodzi o samo szklo tylko zgranie z konkretnym body - bo jak czytalem bywa ze jedno szklo roznie dziala z roznymi korpusami dlatego nie chce kupowac przez neta, tylko sam naocznie sprawdzic, jesli jeszcze ktos ma jakies rady to bede wdzieczny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    A nie lepiej pogadać z Cichym?
    Z tego co czytałem na tym forum, pewny i tysiąc razy sprawdzony sprzęt.
    Cichy przetestuje i na pewno dostaniesz dobry egzemplarz.
    Lepsze rozwiązanie zwłaszcza jak nie wiesz jak się do tego zabrać...
    Ja nie zagwarantuję, że będzie trafiał w punkt z metra na 17 mm f 2.8, z tą mechaniką w Tamronie to mission impossible Ale zagwarantuję , że szkiełko będzie ostre bez mydełka. Zawsze można wymienić lub zwrócić.

Poza tym, jak człowiek ma możliwość sprawdzić na miejscu u siebie, to po co bawić się w wysyłki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Faust Zobacz posta
    No wlasnie o testowanie chodzi chce podpiac pod puszke i sprawdzic i nie chodzi o samo szklo tylko zgranie z konkretnym body - bo jak czytalem bywa ze jedno szklo roznie dziala z roznymi korpusami dlatego nie chce kupowac przez neta, tylko sam naocznie sprawdzic, jesli jeszcze ktos ma jakies rady to bede wdzieczny.
    I na samym wyświetlaczu chcesz do tego dojść?
    To i tak prawie jak ruletka... wyjdzie na to jakbyś wybrał losowo.

Jeśli już to weź jakiegoś laptopa od kolegi
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Dopiero zaczyna Awatar wieliczka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

kiedyś chciałem kupić Sigmę 17-70 w Centrum Sigmy w Wa-wie. Telefonicznie ustaliłem, że będę mógł na miejscu przetestować sprzęt. Wziąłem laptop. Na miejscu b. uprzejmy sprzedawca udostępnił mi statyw i pokazał jak nalepiej przeprowadzić test na obecność BF/FF. Zaznaczył w kolumnie tekstu wyraz (lepiej jak jest to papier nielakierowany), następnie po ustawieniu aparatu na ostrzenie w punkt centralny, przesłona maksymalna, aparat pod kątem ok. 45 stopni (jeśli dobrze pamiętam), duże ISO robiliśmy zdjęcia na samowyzwalaczu. Karta do kompa i zbliżenie. Bardzo skuteczny sposób. Niestety mnie nie udało się wtedy dobrać odpowiedniego obiektywu do mojego szkła.
    300V, 350D.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wieliczka Zobacz posta
    Witam,

Niestety mnie nie udało się wtedy dobrać odpowiedniego obiektywu do mojego szkła.
    W sumie to nic dziwnego. Następnym razem spróbuj obiektyw dobierać do puszki
    pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Coś już napisał Awatar peet_peet
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wieliczka Zobacz posta
    następnie po ustawieniu aparatu na ostrzenie w punkt centralny, przesłona maksymalna, aparat pod kątem ok. 45 stopni (jeśli dobrze pamiętam), duże ISO robiliśmy zdjęcia na samowyzwalaczu.
    może źle zrozumiałem.... maksymalna czy maksymalnie otwarta.. .. bo dałbym głowę, że powinno się to sprawdzać przy maksymalnym otwarciu (minimalnej głębi ostrości) czyli minimalnej przesłonie... a może się mylę.. jak zwykle :wink:
    EOS 40D + EOS 400D + S 17-70/2.8-4.5 DC + S 70-300/4-5.6 APO DG Macro + C 50/1.8 II , C 580 EX II, monopod Velbon RUP-43, statyw Hama, plecak Lowepro i kilka innych drobiazgów

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów