Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak sie głupio spytam: testowałeś ten suwak w obie strony? Może to, co Ci się wydaje włączaniem jest wyłączeniem i odwrotnie? Tym bardziej, że aparat zachowuje się z tego co piszesz dokładnie odwrotnie niż powinien.
    W zasadzie to sam jeszcze tego nie testowałem, w wolnej chwili sprawdzę.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A tak sie głupio spytam: testowałeś ten suwak w obie strony?
    Suwak służy podobno do regulacji czułości na obiekty pojawiające się znienacka. Priorytet śledzenia tudzież przełączania na nowy obiekt to osobna funkcja. Nie mogę znaleźć powiązania pomimo, że logicznie powinno być. Wydaje mi się, że zgodnie z CnFIII:2 regulujemy szybkość reakcji AF na nowe obiekty w kadrze a CnFIII:4 utrzymujemy ostrzenie na dotychczasowym lub wymuszamy ostrzenie na nowy. Niestety aparat, niezależnie od owych manipulacji reaguje tak samo.

PS. Może to objaw owego "buga" w AF? Mam aparat z serii objętej zarazą i Żytnia go będzie ogladać w drugim tygodniu lutego.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 25-01-2008 o 16:11
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Suwak służy podobno do regulacji czułości na obiekty pojawiające się znienacka. Priorytet śledzenia tudzież przełączania na nowy obiekt to osobna funkcja. Nie mogę znaleźć powiązania pomimo, że logicznie powinno być. Wydaje mi się, że zgodnie z CnFIII:2 regulujemy szybkość reakcji AF na nowe obiekty w kadrze a CnFIII:4 utrzymujemy ostrzenie na dotychczasowym lub wymuszamy ostrzenie na nowy. Niestety aparat, niezależnie od owych manipulacji reaguje tak samo.

PS. Może to objaw owego "buga" w AF? Mam aparat z serii objętej zarazą i Żytnia go będzie ogladać w drugim tygodniu lutego.
    Zrobiłem test na żaluzjach z blokiem za oknem
    Przy -2 (slow) na CnFIII.4 praktycznie nie przeskakiwał na żaluzje, przy +2 (fast) przeskakiwał znacznie żwawiej.
    Model z serii z viagrą
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zrobiłem test na żaluzjach z blokiem za oknem
    Przy -2 (slow) na CnFIII.4 praktycznie nie przeskakiwał na żaluzje, przy +2 (fast) przeskakiwał znacznie żwawiej.
    Model z serii z viagrą
    Ja testowałem na sali tańczących ludzi. Wlazłem na scenę nad tłum, w środku kadru wybierałem jedną główkę i śledziłem. W kadrze co chwila pojawiały się inne głowy, ciągle jakieś wyciągnięte ręce itp. Suwak po lewej - sztywno na wybranej główce, suwak po prawej - przeskakiwał na machające ręce, ale nie tak od razu.
    Ponieważ było bardzo ciemno, ze dwa razy zgubił sie zupełnie i przeostrzył przez cały zakres.
    Jarek

Uprawnienia umieszczania postów