Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Ja miałem jednak nadzieję, że wyjdzie 5dII i 5d potanieje z tego powodu
    Ja mam teraz dobrą rade dla osób które myslaly w podobny sposób, żeby szybko kupować 5D gdyz może się okazać że aktualna cena poleci do gory gdy tylko sprzedawcy otrząsną sie ze strachu wywołanego wizją zalegajacych na półkach starych 5D i klientów pytających się wyłacznie o nową wersje . No chyba że ktoś chce dalej czekac do gwiazdki

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

No to Canon zaszalal z tymi nowosciami nie ma co ;-)
    Fakt faktem, ze zrobili mocne to entry level, i pewnie bedzie szlo jak cieple buleczki, zarabialo duzo dularow, wiecej niz 3D, 7D 1D razem wziete.
    Tylko miec nadzieje, ze nad 3D/7D intensywnie pracuja i zaniedlugo je zobaczymy.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Tylko miec nadzieje, ze nad 3D/7D intensywnie pracuja i zaniedlugo je zobaczymy.

Marcin
    Tyle że taki tekst to już od dobrego roku słyszymy i jak nic nie było tak nic nie ma Nikon przywalił z D3(korpus jest świetny ale brak mu kilku szybkich stałek) a my dalej dusimy się z 5D no i dostaliśmy nowego Ds-a który jest conajmniej o 8klocków za drogi.

Pzdr.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Tyle że taki tekst to już od dobrego roku słyszymy i jak nic nie było tak nic nie ma Nikon przywalił z D3(korpus jest świetny ale brak mu kilku szybkich stałek) a my dalej dusimy się z 5D no i dostaliśmy nowego Ds-a który jest conajmniej o 8klocków za drogi.

Pzdr.
    Ano slyszymy. Ale spojrz na jedna rzecz.
    450D ma:
    - spot'a
    - programowalny direct print
    - kompenskacje ekspozycji +/- 3EV (w koncu!!)
    - AF na kontrast
    - 12 mln piskeli
    i garsc innych ficzerow ktorych malo kto sie spodziewal w Cwanonowym entry level, i co najbardziej zastanawiajace, ktorych czesciwo brak i w 40D.

Po mojemu to Nikon troche zaskoczyl Canona, i musi sie ciut bardzie w XD postarac, i jeszcze po prostu nie zdazyl, bo nie moga pokazac odgrzewanego kotleta 5DmkII, ktorego zwyczajowo pewnie zamierzali nam zapodac (przed Nikonowymi nowosciami).
    IMHO.
    I nie pisze tak dlatego ze czekam niecierpliwie na 3D/7D i se robie nadzieje. Mam 5D z ktorym mi dobrze, i chocby te nowe puszki kawe parzyly, robily laske i wyprowadzaly same psa na spacer, to nie kupie poki co.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    No to Canon zaszalal z tymi nowosciami nie ma co ;-)
    Fakt faktem, ze zrobili mocne to entry level, i pewnie bedzie szlo jak cieple buleczki, zarabialo duzo dularow,
    Czy ja wiem. Sony A200 na starcie jest 1000 zł tańsze, A300 ma ruchomy LCD, Pentax K20D ma stabilizację i 14MPIX a cenowo będzie podobnie - Samsung zapewne taniej, ogólnie konkurencja zagęszcza ruchy nic nie pokazał jeszcze Panasonic, Nikon i Olympus, a pod względem marketingowym konkurencja wypada lepiej - więcej ficzerów.

Ciekawe czy magia marki Canon wystarczy?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Ja mam teraz dobrą rade dla osób które myslaly w podobny sposób, żeby szybko kupować 5D gdyz może się okazać że aktualna cena poleci do gory gdy tylko sprzedawcy otrząsną sie ze strachu wywołanego wizją zalegajacych na półkach starych 5D i klientów pytających się wyłacznie o nową wersje . No chyba że ktoś chce dalej czekac do gwiazdki
    O to to. To samo mi przyszło do głowy, czytając różne komentarze (globalnie) ludzi pracujących w sklepach foto.
    Sprzedawcy opuścili ceny 5D do naprawdę niskiego poziomu, mając nadzieję na następce 5D i nie chcąc mieć problemy ze zbytem "przestarzałego" 5D.
    Wniosek z tego taki - idę się rozglądać za 5D :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Wniosek z tego taki - idę się rozglądać za 5D :-)
    Wniosek z tego taki, że skoro sprzedawcy mają takie możliwości zejścia z ceną to muszą mieć niezłe marże i warto się targować!

Uprawnienia umieszczania postów