Pokaż wyniki od 1 do 10 z 446

Wątek: Gary Fong Light Sphere

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

może faktycznie wersja Universal okaże sie dobrym rozwiązaniem,
    szkoda tylko, że nie ma również wersji Clear, która pewnie sprawdziłaby się lepiej w większych pomieszczeniach i przy oświetlaniu większej ilości osób

o ile Clear można przerobić na coś Cloudopodobnego, żeby bardziej zmiękczyć światło [np. wkładając do środka kalkę techniczną], to w drugą stronę już się nie da...
    nie wiem, czy Cloud wyrobi w pewnych sytuacjach [i ciekawe, czy Chrome Dome coś tu poradzi]

dalej mnie zastanawia, co z tym ciężarem?
    po pierwsze, nie jestem silnym mężczyzną :smile:
    po drugie wolałabym, zeby pod ciężarem dyfuzora lampa nie zwiędła mi niczym kwiat zwarzony mrozem akurat gdy będę fotografować jakiś niepowtarzalny moment
    moje Lumiquesty są leciutkie, więc z nimi nie ma tego problemu

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    wolałabym, zeby pod ciężarem dyfuzora lampa nie zwiędła mi niczym kwiat zwarzony mrozem
    Przy poziomych kadrach to lampa zablokowana i nie ma problemu, gorzej przy pionowych. Ale jak sie gwaltownie nie bedzie ruszac to mysle ze bedzie ok, a nawet z opadnieta glowica mysle ze fotka wyjdzie.

Swoja droga gary na filmikach glownie uzywa clear i mysle ze jest bardziej wszechstronna i warta uwagi. Sam bym zakupil uniwersalna, ale brak clear dyskwalifikuje i wydaje mi sie ze cloud ma sporo mniejszy zasieg.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    może faktycznie wersja Universal okaże sie dobrym rozwiązaniem,
    szkoda tylko, że nie ma również wersji Clear, która pewnie sprawdziłaby się lepiej w większych pomieszczeniach i przy oświetlaniu większej ilości osób

o ile Clear można przerobić na coś Cloudopodobnego, żeby bardziej zmiękczyć światło [np. wkładając do środka kalkę techniczną], to w drugą stronę już się nie da...
    nie wiem, czy Cloud wyrobi w pewnych sytuacjach [i ciekawe, czy Chrome Dome coś tu poradzi]

dalej mnie zastanawia, co z tym ciężarem?
    po pierwsze, nie jestem silnym mężczyzną :smile:
    po drugie wolałabym, zeby pod ciężarem dyfuzora lampa nie zwiędła mi niczym kwiat zwarzony mrozem akurat gdy będę fotografować jakiś niepowtarzalny moment
    moje Lumiquesty są leciutkie, więc z nimi nie ma tego problemu
    gabaryty jednak robią swoje, należy bardzo ostrożenie posługiwać się sprzętem,kilka razy poszła w dół ( zwiędła:-)) szczególnie przy pionowych kadrach.
    Heniek

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    gabaryty jednak robią swoje, należy bardzo ostrożenie posługiwać się sprzętem,kilka razy poszła w dół ( zwiędła:-)) szczególnie przy pionowych kadrach.
    Dopiero zwrocilem uwage ze pczeciez i przy pionowych do lightspere palnik zginamy do 90 stopni i sie nam blokuje i nie ma szans na zwiedniecie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Dopiero zwrocilem uwage ze pczeciez i przy pionowych do lightspere palnik zginamy do 90 stopni i sie nam blokuje i nie ma szans na zwiedniecie
    może mam lampę uszkodzoną....:-?
    Heniek

Uprawnienia umieszczania postów