Ok, mam na stanie moje wersje Lightsphere. Mogę sprzedać jeden egzemplarz osobie, która wykona testy i upubliczni je na forum. Będziecie się mogli przekonać, czy występują jakie różnice i jeśli takowe są - czy warto przepłacać![]()
Ok, mam na stanie moje wersje Lightsphere. Mogę sprzedać jeden egzemplarz osobie, która wykona testy i upubliczni je na forum. Będziecie się mogli przekonać, czy występują jakie różnice i jeśli takowe są - czy warto przepłacać![]()
No to ja jestem gotów. Poproszę wersję do 580 EX MK II :-)
Masz na stanie?
Ladna cena
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298088787
Szkoda ze nie ma miejscu mozna by przymiewrzyc
C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)
Jakie mity? Chcesz tu robić jakieś wielkie demaskacje? Spokojnie, człowieku, to nie hiszpańska inkwizycja
Tak, mam w tej chwili jeszcze jeden egzemplarz do 580ex, w sensie fizycznym. W drodze jest paczka, w której będą jeszcze:
- sb600
- sb800
- 580ex
- 420ex
- i jeden rozmiar, pasujący do:
Canon Speedlite 380EX, Canon Speedlite 430EX
Nikon Speedlite SB-24, Nikon Speedlite SB-25, Nikon Speedlite SB-26, Nikon Speedlite SB-27, Nikon Speedlite SB-28
Metz Speedlite 40MZ2
Minolta Speedlite 5200i, Minolta Speedlite 5400xi, Minolta Speedlite 5400hs
Sigma Speedlite EF-500DGSVPFO, Sigma Speedlite EF-500DGST
Poza tym, dyfuzory które ja załatwiam są naprawdę dopasowywalne do wszystkiego. Tzn Sb-800 pasuje do Nikona i do kilku innych lamp, itd. Mocowania nie są profilowane, tylko robione na takiej zasadzie, że do jednego lightsphere'a pasuje kilka lamp o zbliżonym wymiarze palnika. A jakby co - można dociąć dyfuzor czy też upchnąć do niego trochę pianki i dopasować do mniejszego palnika.
Każdemu zainteresowanemu podsyłam zdjęcia dostępnych dyfuzorów z przyłożoną linijką i można własnoocznie się przekonać, czy dyfuzor będzie pasował czy też nie.
Do każdego dyfuzora w zestawie 4 dekielki - biały, niebieski, żółty, czerwony.
Przy 10 zainteresowanych, cena to 99zł od sztuki. Jeśli nie uzbiera się dziarska ekipa, 145zł dla indywidualistów.