Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Bywalec

Domyślnie

MMM - "forumowy mądrala" to niesamowicie trafne określenie! Najbardziej trafne na tym forum, precyzyjniejsze, niż ktokolwiek cokolwiek napisał (łącznie z tobą)!

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Goomis - byłem w podobnej sytuacji jak ty i... wziąłem 40D na raty w RTVeuroAGD. Różnica w stosunku do Allegro w cenie niewielka, rat 0%, a jednak 40D to jest rozwojowy sprzęt. Z tym, że dla mnie wazne były też te te 10Mpx.
    Czy jesli kupiles 40D w RTVeuroAGD to tez mozna dostac zwrot cash back?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Czy jesli kupiles 40D w RTVeuroAGD to tez mozna dostac zwrot cash back?
    Obojętnie gdzie dokonałeś zakupu to możesz dostać zwrot kasy. Musisz tylko dokonać zakupu w określonym terminie, we właściwym państwie (jest w regulaminie) i musisz mieć stosowny dowód zakupu. Potem wypełniasz sobie papiery ze stronki Canona, wysyłasz i ... czekasz na kasiorkę :grin:
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Inowrocław (PL), Dublin (IRL)

Domyślnie

CZy ktos WIE jakie maksymalne wielkosci kart CF mozna uzywac w 30D i w 40D.?? Dzieki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam 30D i 40D. Oba sa rewelacyjne, Ale WARTO doplacic do 40D. Ja robie duzo krajobrazow i LiveView jest jak marzenie. Mozliwosc kadrowania gdy aparat nisko na stywie zamontowany. Do tego widac roznice nowszej matrycy. Moze nie dramatycznie, ale niebo w pochmurny dzien mam mniej przeswietlone! Inne *******y w styli 6.5fps tylko dla maniakow sportu. Czujnik ostrosci w srodku, sam, nie jestem pewien. Porownalem na obu 70-200f4 z TC1.4 (canona) i bylo podobnie szybko. Nie sprawdzalem jeszcze TC2x bo nie mieli w sklepie.
    NO I NAJWAZNIEJSZE - mam od dwoch miesiecy 40D i oprocz lekkich dmuchniec gruszka nie czyszcze matrycy bo d f16, a nawet f22 nie widac zadnych pylkow. W 30D to byla TRAGEDIA, co tydzien dmuchanie i inne ryzykowne zabiegi. 40D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! jest lepszy pod kazdym wzgledem.
    I jeszcze jedno dla wszyskich lubiacych fotki nocne. Liveview podnosi lustro, wiec nie trzeba wybierac funkcji mirror lock-up w menu. Bardzo sie to przydaje, no i 2s samowyzwalacz. (do wyboru tez jest 10s).

AAA - wkurzajace jest to ze w 40D i 30D przyciski na godze sa w innych miejscach i co innego ustawia sie kolkami dolnym i gornym w obu body.
    Ostatnio edytowane przez welerowicz ; 02-01-2008 o 10:32 Powód: Automerged Doublepost
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez welerowicz Zobacz posta
    CZy ktos WIE jakie maksymalne wielkosci kart CF mozna uzywac w 30D i w 40D.?? Dzieki
    W instrukcjach tego nie ma?
    Jak dla Ciebie 6,5 kl/s to mało istotny szczegół dla maniaków sportu, to chyba max. wielkość karty to też nie ma wiekszego znaczenia. Wymiana trwa chwilę, a warto chyba mieć parę mniejszych - mniejszy ból jak padnie jedna z trzech niz jedyna.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja powiem, ze na 30D spokojnie lazi 8GB, wiec tym bardziej nie powinno byc problemu z 40D

Coś już napisał

Domyślnie

Prosilem o wzory na poziom napiecia szumu fotodiody, na zaleznosc tego poziomu od temperatury, na blad przetwarzania A/D - i nic??? Moglbym tu wrzucic i troche potlumaczyc, ale boje sie ze nic to nie zmieni. Zamiast dyskutowac na poziomie argumentow, wzorow, obliczen, to lepiej 'gdybac', dlaczego? A dlatego ze 85% ludzi po skonczeniu okresu edukacji, nie pamieta podstaw matematyki z zakresu szkoly podstawowej (bylo ostatnio w RMF FM - ale ja to zawsze wiedzialem Na poziomie profesjonalnym tu nie pogadam, a na amatorskim nie da sie wszystkiego wytlumaczyc, wiec pozostaje gdybanie MMM

P.S. MMM - jak ci sie nie podoba, to idz sobie gdzie indziej sam, masz tyle samo do wyrzucania mnie, co ja ciebie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canfan Zobacz posta
    Na poziomie profesjonalnym tu nie pogadam
    Ho! ho! - Kolega, widzę, na początku długiej drogi...
    Profesjonalizm wyraża się również nieco jakby inną formą wypowiedzi, tudzież odmiennym od prezentowanego sposobem traktowania rozmówców/słuchaczy... bo sofizmaty to zabawki dla amatorów i dyletantów.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzięki panowie na razie wszystkie opinie są zgodne: 30D dobra pucha(to i tak wiem ) ale warto brac 40D jeżeli mnie na to stac (chyba, że źle zrozumiałem :P)
    Co do 18-55IS ja nie wiem wkurza mnie niemiłosiernie obecna polityka tycząca się szkieł Canona - władowac wszędzie IS to więcej zarobimy bo system IS to rozpatrując w sensie części z jakich się składa kilka dolarów a szkło kosztuje jeszcze raz tyle... Po co komu IS w takim szkle?Rozumiem, że teraz jest to pewnie najtańsze szkło Canona z ISem ok może niektórym się przyda ale dajcie ludziom wybór i dajcie wersje III z tymi fajnymi powłokami, polepszoną optycznie ale bez ISa...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Oczywiście mam dylemat co kupić, tzn obecnie mam 300D i chcę zmienić na 30/40D, tylko nie wiem który. Kupować będę na raty. Jestem amatorem ("nie robię" ślubów itp). Tak czytam i czytam wypowiedzi na forum i juz jestem głupi tak mam namieszane, bo i 30D i 40D mi sie podoba. Jak kupię 40D to chyba strasznej głupoty nie zrobię?
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów