Dzięki uprzejmości kolegi spuki do swojej kolekcji dołączyłem polską instrukcję do lampy 580 EX II :
http://vitez.ceron.pl/PL580EXII.pdf
Pierwszy post uaktualniony również o ten link.
Dzięki Vitez za instrukcje do lamp, mogłem dokonać wyboru w oparciu o rozpoznanie sprzętu. Żeby nie być tylko biorcą to może do kompletu „580 II” dorzucę skan wersji angielskiej z brakującymi obrazkami? Jeżeli będziesz zainteresowany to daj znać.
Nie wiem dlaczego ale niby ciągnie instrukcję (ponad 5Mb), ale po sciągnięciu "wskakuje plik ok. 1Mb z czymś "instrukcjopodobnym".
Sciągnąłem instrukcję do 580EX (5,41 Mb) - jest to normalna instrukcja obsługi po polsku. Natomiast pełnej 5-ciomegowej instrukcji do 580EX II nie udaje mi się sciągnąć - wygląda to tak, że przy ok. 5,3 MB wyskakuje napis coś w rodzaju "Dziękujemy za zakupy .... itd." i sciągany 5-cio megowy plik "zamienia się w plik ok. 1 Mb z okrojoną i zubożoną, tylko tekstową wersją instrukcji.
Jeśli ktoś sciągnął pełną (ok.5,4 Mb) instrukcję to proszę o podesłanie mi na maila.
hehehe,
nie ma takiej instrukcji do 580 II. Canon olał nas dostarczając na nasz rynek angielską wersje i polskie tłumaczenie. Jak dla mnie (laika) mam drobne problemy z interpretacją ale pomocna jest instrukcja od poprzedniej wersji 580. Różnice na pierwszy rzut oka są niewielkie, wstępnie mocowanie do korpusu jest zmienione ponoć ma być szczelne i czas ładowania lampy o 20% szybszy, jestem dopiero w trakcie rozpoznania.
A ma ktoś może angielską instrukcję do 580EX II - spróbuję coś z nią zrobić.
mam niemiecką w skanie w pdf. i orginał angielskiej + skaner, zainteresowany?