Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Samoobrona po długim przebywaniu w ciasnych gabinetach poszła się przewietrzyć - na pole, natomiast LPR po okresie abstynencji w celu zjedania elektoratu "Radiomaryjnego" i dawania przykładu młodzieży szkolnej poszła zamowić sobie piwo - wiadomym gestem
    DAS APARAT

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyciu Zobacz posta
    Muflon, a źrodłem jeszcze sypnij, bo nie ma jak dalej to przekazać :-D
    Oj, no losowe cytaty z głównych portali. Możesz dorzucić jeszcze:
    Nie daliśmy rady szerokiemu frontowi od Faktów i Mitów, które kiedyś zatrudniały Grzegorza Piotrowskiego, mordercę ks. Popiełuszki (...) po tygodnik Nie, Gazetę Wyborczą, różne telewizje, Platformę...
    i opatrzyć zbiorczym tytułem "wieczór wyborczy" ;-)

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Na niektorych mozna bylo
    Na tych za "mniejszą wodą" na pewno :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Przesadzasz - z kontekstu nie wyrywam - każdy może przewinąć ekran i sprawdzić - a że wybrałem "kwiatki", to dlatego, że szczególnie razi mnie, że skądinąd inteligentni i uzdolnieni ludzie pozwalają sobie na tak ostentacyjne niedbalstwo w formie i treści tu na forum.
    tak i nie. tak, bo niewatpliwie masz w tym co piszesz wyzej racje, ale i nie, bo idziesz dalej i ekstrapolujesz ta sytuacje na wnioski o piszacych. na przyklad o mnie. nie uwzgledniajac takiego faktu, ze np. po tygodniu zagladam do sieci na bardzo kiepskim laczu i nie majac czasu chce po prostu napisac te 2-3 slowa, zmeczony po calym dniu biegania i zalatwiania normalnej egzystencji w nowym miejscu zamieszkania, na dodatek korzystajac z bardzo wyrobionej klawiatury i z lacza, ktore nigdy nie wiadomo, kiedy sie zerwie...

Świadczy to jednak trochę o braku szacunku dla innych czytających (być może młodszych i z sieci uczących się wzorców zachowań).
    a to juz jest Twoje przypuszczenie. ktore podajesz jako pewnik

Myślę, że wiesz świetnie o czym piszę. Jeśli nie, przejrzyj sobie ponownie swoją własną stronę i porównaj jej styl z tym co "produkujesz" tutaj.
    mysle, ze to co napisalem wyzej wszystko wyjasnia.

przy czym, tak, owszem, zgadzam sie z Twoim brakiem akceptacji dla niestarannosci w sieci. z checia poprawie sie, jak juz bede mial normalny internet w domu na wlasnym komputerze i nie bede musial w pospiechu dziubac kilku zdan
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bahrd o tyle ma rację, ze ciesząc się z przegranej PISu niektórzy stosują tak charakterystyczny dla tej formacji język obelgi, poniżenia i drwiny. Wydawać by się mogło, że teraz - po werdykcie - inteligentni, rozsądni podobno ludzie mogli by zachować trochę większą klasę.

Problem, że aby to pokazać Bahrd wykorzystał jakże lubianą przez Premiera metodę wyjmowania słów z kontekstu i zmieniania ich znaczeń Przynajmniej częściowo.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a'propos kawalu o minie Kaczynskiego po wyborach
    http://wiadomosci.onet.pl/63936,21,1,pokaz.html
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 22-10-2007 o 11:43
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To jeszcze za niezawodnym spieprzajdziadu.com:
    * 30.07.2007 - [...] wynik poniżej 280 mandatów uznałbym za przegraną. I powód do zdymisjonowania całego kierownictwa i przegnania naszych wszystkich spin doktorów. [...] Jeśli jednak nie uzyskamy tych 280 miejsc w Sejmie] to jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu. - Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla Wprost
    * 22.10.2007 - [...] "jak się poda Donald Tusk, bo też nie ma 280, to ja też się podam." - Jarosław Kaczyński odpowiadając na pytanie dziennikarza, czy zamierza złożyć rezygnację z funkcji prezesa PiS w związku z nieosiągnięciem przez partię 280 mandatów

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Kaczor jak zwykle się wycofuje ze swoich obietnic I dobrze, za 4 lata odejdą w niepamięć . Koniec kaczek, hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak i nie. tak, bo niewatpliwie masz w tym co piszesz wyzej racje, ale i nie, bo idziesz dalej i ekstrapolujesz ta sytuacje na wnioski o piszacych. na przyklad o mnie. nie uwzgledniajac takiego faktu, ze np. po tygodniu zagladam do sieci na bardzo kiepskim laczu i nie majac czasu chce po prostu napisac te 2-3 slowa, zmeczony po calym dniu biegania i zalatwiania normalnej egzystencji w nowym miejscu zamieszkania, na dodatek korzystajac z bardzo wyrobionej klawiatury i z lacza, ktore nigdy nie wiadomo, kiedy sie zerwie...

a to juz jest Twoje przypuszczenie. ktore podajesz jako pewnik

mysle, ze to co napisalem wyzej wszystko wyjasnia.

przy czym, tak, owszem, zgadzam sie z Twoim brakiem akceptacji dla niestarannosci w sieci. z checia poprawie sie, jak juz bede mial normalny internet w domu na wlasnym komputerze i nie bede musial w pospiechu dziubac kilku zdan
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Bahrd o tyle ma rację, ze ciesząc się z przegranej PISu niektórzy stosują tak charakterystyczny dla tej formacji język obelgi, poniżenia i drwiny. Wydawać by się mogło, że teraz - po werdykcie - inteligentni, rozsądni podobno ludzie mogli by zachować trochę większą klasę.

Problem, że aby to pokazać Bahrd wykorzystał jakże lubianą przez Premiera metodę wyjmowania słów z kontekstu i zmieniania ich znaczeń Przynajmniej częściowo.
    Cytuję Was, Panowie, całych! I cieszę się, że się dogadaliśmy.

PS
    Pamiętacie jak Maćko z Bogdańca mówił do młodego Zbyszka:
    "Nie kpij z tych, których pokonałeś, bo tym samym umniejszasz wagę swojego zwycięstwa" (wybaczcie, że wyrwane z kontekstu, ale nie czuję się na siłach cytować całych "Krzyżaków").

Nie chcąc ciągnąć dodam tylko, że - ponieważ chodziło mi o formę a nie treść wypowiedzi - to pozwoliłem sobie poprzednio na skróty.

A wracając do tematu wątku - co by nie mówić o nowym Kaczorze, udało mu się coś nietuzinkowego myślę - tchnął w ludzi optymizm (być może po takich dwóch latach było mu łatwiej, ale nie będę się czepiał, nie?) i jeśli na tej podstawie można raźniej patrzeć w przyszłość, to sporo. Cudów i tak nie należy się spodziewać.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    To nie "wykształciuchy" narzuciły taki język debaty publicznej. Wiadomo kto wprowadził do potocznego obiegu takie określenia jak: "łże-elity", "front obrony przestępców", "bure suki", "lunpenliberalizm", "stoicie tam, gdzie kiedyś stało ZOMO" itd. Polityka schamiała, zwłaszcza w ciągu ostatnich 2 lat i nie mam wątpliwości, że ponosi za to odpowiedzialność PiS, a przede wszystkim Kaczyńscy.

Nawet ludzie, których trudno posądzić o brak kultury (np. Bartoszewski) dawali upust swej złości i bezsilności w obliczu kompletnego zidiocenia tej władzy, jej niekompetencji, agresji, poniżania wszystkich przeciwników, itp.
    Kaczyński odchodzi w takim stylu, w jakim rządził i dlatego nie zdziwiło mnie, że nawet przy okazji wieczoru wyborczego pozwolił sobie na poniżające i skandaliczne wypowiedzi ("wielka manipulacja", stawianie "GW" obok zabójców Popiełuszki, zaliczanie opozycji i mediów do wrogiego frontu). Zresztą trudno oczekiwać od kogoś takiego jak Kaczyński, że zachowa się z klasą.
    Nie przesadzajmy więc z tym dobrym wychowaniem. To wyjątkowa chwila, na którą większość (zapewne) z nas czekała 2 lata i dlatego cieszymy się z wyniku wyborów dając upust swoim emocjom.
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 22-10-2007 o 12:08

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A wracając do tematu wątku - co by nie mówić o nowym Kaczorze, udało mu się coś nietuzinkowego myślę - tchnął w ludzi optymizm.
    A w jakiej postaci twoim zdaniem ten optymizm sie objawial? Ze pol Polski mialo nadzieje, iz kiedys przestanie byc premierem? Bo jezeli tak, to masz racje
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów