Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Basiccolor i Spectraview Profiler to jest dokładnie ten sam program. Kupię i sprawdzę, bo Spectraview Profiler niestety nie wykrywając monitora SV nie daje opcji "hardware calibration", a zmuszenie monitora nie daje rezultatu. Działa to bez problemu w serii 80 i starszych wersjach monitorów serii 90.
Lista referencyjna monitorów powyższego oprogramowania zawiera modele, które można kalibrować i profilować. Profiler daje kilka możliwości kalibracji różniące się ingerencją w monitor wagi_kanałów/jasność/lut, lub/i kartę. Tak, że wiadomo wprost jak można kalibrować/profilować wymienione monitory. Chyba że czegoś nie wiem.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-10-2007 o 12:20
Ze strony producenta można sciągnąć 14 dniowy trial tego programu. Oglądałem go i była tam opcja kalibracji z wprowadzeniem korekty do tablicy LUT monitora, wg. załączonej specyfikacji powinno to działać z monitorami serii 90. Jestem bardzo ciekaw jak jest w praktyce, gdyby mógł Pan sprawdzić czy to działa, będę zobowiązany.
Panowie mnie wyśmiali a ja znalazłam miejsce w Warszawie gdzie można sobie obejrzeć np. S2000 i 2111W![]()
czyli w sklepie który znalazłam na allegro " lorien"
pozdrawiam