Strona 49 z 52 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 512

Wątek: Sonda. Czym jeżdzimy?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    W spalinach benzyniaków w ogóle nie ma niektórych składników "dieslowskich". Popularność diesli w Europie wynika tylko z dotowania ON. Potem najprawdopodobniej przepadną. I skończy się opowiastka o pseudoekologii :-)
    rozumniem to dystrybucja i wyprodukowanie ok 3 litrów paliwa wiecej na KAŻDE 100km to nic .... nie zatruwa srodowiska .... egh to jest myslenie

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tej samej jednostki cracka produkuje się więcej PB niż ON. Więc straty przy ON rekompensują straty w spalaniu. W czasie spalania zwiększa się ilość CO2. Za to z diesla lecą rzeczy, których nie ma w benzynie. Nawet, jeśli diesel będzie palić 2l/100, to i tak będzie truć bardziej. Póki co przynajmniej.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Oj, starsznie czepiacie się tych diesli. Miałem kiedyś służbowego Passata 1.6 turbo diesel GLI. Gdyby nie to, że jak to służbowe auto i młodzi ludzie (to był rocznik 1991r.) potrafią wycisnąć z auta co się da, to pewnie służyłoby dużo dłużej.
    Niestety gdy miał ok, 240 tys. km silnik już dymił. Nie miałem natomiast problemów z odpalaniem. Auto stało cały czas na parkingu, pod blokiem i jak raz w roku miał problem, to wszystko.

Kolejne służbówki to były benzyniaki. Paliły zimą tak samo jak diesel. Jak widać, to wystarczy że się dba o auto i nie jest źle.

W lipcu kupiłem swoje 1-sze prywatne autko.
    Padło na Toyotę Auris 1.4 D4D, czyli diesel.
    Zima przed nami, i nie obawiam się problemów z odpalaniem.
    Może w kolejnych latach będzie inaczej.
    Liczę na to, że w ciągu 3-5 lat uda mi się wymienić na coś innego / nowego.
    Jak dla mnie diesel jest OK!
    Ostatnio edytowane przez mssk ; 11-10-2007 o 21:37
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odpalanie zimą to nie kłopot dla współczesnych diesli! Nie czepiam się, tylko staram się pokazać wyznawcom, że diesel taki do końca ok nie jest. Wystarczy stanąć za uruchomionych samochodem benzynowym i za dieslem (nawet z filtrem cząstek stałych). Przy benzyniaku można swobodnie oddychać. Diesel po chwili zaczyna dusić.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Odpalanie zimą to nie kłopot dla współczesnych diesli! Nie czepiam się, tylko staram się pokazać wyznawcom, że diesel taki do końca ok nie jest. Wystarczy stanąć za uruchomionych samochodem benzynowym i za dieslem (nawet z filtrem cząstek stałych). Przy benzyniaku można swobodnie oddychać. Diesel po chwili zaczyna dusić.
    Z tym oddychaniem to dziękuję postoję. Śmierdzi trucizną jak diabli. Jeden wart drugiego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tym oddychaniem to dziękuję postoję. Śmierdzi trucizną jak diabli. Jeden wart drugiego.
    No to stan za dizlem i niech ktos go przegazuje. Bedziesz wygladal jak kominiarz i bedziesz mogl chodzic po domach sprzedawac kalendarze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    No to stan za dizlem i niech ktos go przegazuje. Bedziesz wygladal jak kominiarz i bedziesz mogl chodzic po domach sprzedawac kalendarze
    Dlatego napisałem, że dla mnie jeden wart drugiego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Odnośnie diesli, ostatnio miałem przyjemność jeździć nową Toyotą RAV4 2.2 D-4D 180 KM , o przyspieszeniu nie będę pisać, bo tylko naprawdę sportowy benzyniak może sobie poradzić z tą Toyotą, ale zwróciłem uwagę na spaliny i osiągi gdy testowałem to auto, wniosek nasuwa się sam, to już nie są te terkoczące, mulaste i kopcące diesle co 10-15 lat temu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dlatego napisałem, że dla mnie jeden wart drugiego .
    Nie wiem, wiem tylko, ze gdy stoje w korku w 20-milionowym
    miescie na 12-pasmowej autostradzie, moge spokojnie odetchnac
    nadmorska bryza, badz wrecz jechac kabrioletem i jest super.
    Gdy tylko laduje gdzies w Europie to pierwsze wrazenie jest zawsze
    takie samo - geeze, co tu tak smierdzi? Glowna roznica to diesele,
    ktorych tu nie ma....

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Nie wiem, wiem tylko, ze gdy stoje w korku w 20-milionowym
    miescie na 12-pasmowej autostradzie, moge spokojnie odetchnac
    nadmorska bryza, badz wrecz jechac kabrioletem i jest super.
    Gdy tylko laduje gdzies w Europie to pierwsze wrazenie jest zawsze
    takie samo - geeze, co tu tak smierdzi? Glowna roznica to diesele,
    ktorych tu nie ma....
    A nie przyszło Ci do głowy że na 12 pasmowej autostradzie to pojawiają się wiatry które unoszą spaliny ???

Strona 49 z 52 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów