Jakie dane mam przeanalizować? Podałem przykład ewidentnego zepsucia wyroku, statystyk nie prowadzę i nawet nie da ich się skonstruować - z powodów, które opisałem. Wytłumacz mi, czemu a priori wyrok wydany przez sąd apelacyjny ma być lepszy, niż wyrok wydany przez sąd I instancji (takie powody znam). A jak mnie przekonasz, to wytłumacz mi, po co w tej sytuacji w ogóle fatygować sąd pierwszej instancji?
W żadną teorię nie wierzę. Teorie nie są obiektem przeznaczonym do wiary. Ba, wszystkie są nieprawdziwe. Pewne są w pewnym zakresie zgodne z faktami, inne nie. Np. teoria Ptolemeusza była bardziej zgodna niż teoria Kopernika.To w jaka teorie wierzysz? Skoro nie kreacjonistyczna i nie ewolucji to co? Ja innych nie znam (nie licze tych o kosmitach, matrixie itp.).
Nie ma co szukać - w HK rządził "ktoś-coś" nie wybierane przez lud. Teren był pod okupacją obcego mocarstwa. Spójrz na to z punktu widzenia mieszkańca HK - nie miał żadnego wpływu na władze.Nie wiem, poszukam. O komisji napisal Skipper, ja tylko zauwazylem ze jej brak znaczaco zmienilby sytuacje gubernatora (zalozylem ze komisja jest niezalezna). Ale skoro jestes tak przekonany w tej materii, a ja jak narazie sie z Toba prawie w ogole nie zgadzalem, to sprawdze jak bylo dla swietego spokoju![]()
Myślisz, że w PL nie państwo nie popełnia morderstw? Dowodów na to nie ma, ale jest sporo tajemniczych spraw... choćby B. Blida.Tak, odbiera Ci sie napewno prawo do zycia (w tym w swietym spokoju), jak to sie robi w dyktaturach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A, czyli Królowej! Tym lepiej. Komu była podległa Królowa? Może to Ona była dyktatorem HK w takim razie?