Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-09-2007 o 23:51
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ot, po prostu wolałbym (jak chyba każdy zainteresowany), żeby napisali jasno, otwarcie a pewnie "naprawić" a nie tylko zachowawczo "poprawić". I nawet niespecjalnie biorę pod uwagę "szum forumowy", co raczej niepokojący fakt, że Canon, m.in. ustami Chucka Westfalla, milczy już kolejny (drugi?) miesiąc w tej sprawie... i że mamy wrzesień, a kolejka jak za Gierka (listy, komitety, tylko spod lady?!)...
PS
Skoro nie we wszystkich egzemplarzach - to wskazywałoby na problem przy produkcji (np. wadliwe komponenty). Jeśli jednak wypuszczają firmware - to z kolei sugeruje problem z fazy projektu.
A przy tym wypuszczają kolejno dwie poprawki, które nie działają, w tejże właśnie najbardziej rozgłośnionej, określonej sytuacji
(A mój księgowy tylko czeka...)
EOS - conditio sine Kwanon...
Nie wiadomo czy im trochę nie zależy na tym żeby wciąż o tym było głośno.
Wiesz może być tak że sami mają problem z odcedzeniem ziarna od plew i stwierdzeniem gdzie tak na prawdę leży przyczyna. Skoro jednak coś robią to chyba trzeba się cieszyć, a nie smucić.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak to kiedyś napisałem, to Kuchatek mnie upomniał - i trudno nie przyznać mu racji - że ten rodzaj kampanii reklamowej dla tej klasy aparatu nie jest najwłaściwszy
Podzielam ten skrajny optymizm - częściowo - bo z drugiej strony, na chłodno, można i należy zauważyć, że prestiż (a i elementarna uczciwość i etos inżynierski) wymaga, aby to naprawić i koniec!
Wspominałem o konkurencji?
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-09-2007 o 10:12
Kapitan Wagner
No co Ty! Mam nadzieję, że nie... Chciałbym raczej usłyszeć niedługo, że: "[Mk III], it's coming back in a big fucking way!"
W opisie 1Ds MkIII piszą, że AF niby ten sam, ale "The AI SERVO AF algorithm has been optimized to match the continuous shooting speed
of the EOS-1Ds Mark III, approximately 5 fps."
A że skomplikowane? Prawda, ale ja myślę, że zabawa dopiero się zaczyna!![]()