Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 35 z 109 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    I jak w tym kraju z takim podejsciem ma sie cokolwiek zmienic na lepsze...
    Dobra, tylko dlaczego osoby, które nie powinny dostać takiego mieszkania na własność mają taką możliwość? No właśnie to jest TEN kraj i przez TAKIE podejście niektórych ludzi nic się nie zmieni. Może mieszkasz w domku jednorodzinnym, jeśli tak to fajnie. Ale ja mieszkam w blokowisku i chciałbym trzymać poziom gdziekolkiek to jest, i czy za metr kwadratowy płaci się 1000 zł w Jastrzębiu czy 15000 zł w centrum Krakowa.

Tylko, że w rodzinach patologicznych, dzieci... no młodzież w wieku od 14 lat co ma wynieść z domu? Biorą przykład od ojca, który nieźle kombinuje. Bierze pakiet z kopalni i ściemnia żonie przez ponad rok, że chodzi do pracy. I ja się nie dziwie, że w windzie jest naszczane, ściany są popisane, analfabetyczni nazińci malują swastyka na odwrót. Takie są realia. I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale mnie nawet nie chodzi o to, ze te mieszkania beda mogly wykupic zwykle menele itp, tylko na milosc boska gdzie tu jest to prawo i sprawiedliwosc
    Jeden placi ciezkie pieniadze odkladane przez lata a inny to co uciulal przez ostatnie 3miesiace, efekt niby ten sam ale dojscie do niego inne.
    No i jeszcze super pomysl zeby tym, ktorzy kupili wczesniej ew. oddawac 'nadplate' z funduszy remontowych....wiadomo jak to sie skonczy-1 wielka kupa gruzow...
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Prawo i sprawiedliwość skończyło się po ostatnim spocie wyborczym i ogłoszeniu nowego Prezydenta. Ja się ciesze, że to ostatni rok w tym bajzlu..
    A jeszcze bardziej genialnym pomysłem było wprowadzanie myślnika w nazwach dwuczłonowych. Za przeproszeniem banda niewiadomo kogo siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu i sobie myslą ' dzisiaj zmienimy to '. I padło na nazwy.... w samym Jastrzębiu to miało kosztować kilka milionów. I na co? Każdy jest polonistycznym onanistą, że nazwa Jastrzębie Zdrój tak wali po oczach jak słowo 'rzułty'.

Sniper na kogo bedziesz głosować?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Napewno nie na dzisiejsza koalicje
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna Awatar zdyras
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    I dlatego nie chce, żeby jakiś pijak miał możliwość wykupienia mieszkania, które jest własnością spółdzielni za bezcen tylko dlatego, że jakiś fircyk w gajerze co wozi się betą 7 i zarabia ponad 10k miesieczny, wymyślił sobie tak kretyńską ustawe żeby ludzie głosowali.
    Ale życie właśnie niestety na tym polega. Mnie szlag trafiał jak widziałem jak mi przed oczami przejeżdżał Glemp w BMW X-7 uśmiechnięty, Miller to samo itp...
    dwadzieścia aut, środkiem drogi na sygnale za moje podatki - a na tych ludzi nie głosowałem, czarnych też nie lubię, no i co? I nic...albo masz w sobie tyle przedsiębiorczości, rozumu i samozaparcia że będziesz się potrafił w życiu jakoś ustawić żeby zarabiać albo nie. Myślisz że kogoś obchodzi to że jakiś cwel kupi sobie mieszkanie za 3 zł podczas gdy Ty musiałeś dać powiedzmy 300 000 zł ?
    Nikogo to nie obchodzi. Tak samo jak mało kogo obchodzi że ludzie w Afryce umierają z głodu...niestety. To jest życie a nie "co dzisiaj podać Panie Prezesie, na którą godzinę zamówić masaż, którą L-kę dzisiaj Pan kupi Panie Prezesie" Sorry jeśli w którymś momencie na Ciebie najechałem - to nie było celowe. Wydaje mi się tylko, że masz jeszcze trochę naiwne podejście do życia.
    Jest 10 rodzajów ludzi. Jedni rozumieją kod binarny...Ci drudzy nie.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja to podejscie..nie rozumiem, ale je znam. Co do Millera to jako premierowi jakies bezpieczne (pancerne) i reprezentatywne auto przyslugiwalo, a Glemp swoje mial za m.in. Twoje (albo nie) skladki na tace.
    Zycie jest niesprawiedliwe i z jednej strony mamy wyglodzone dzieciaki w np. Bangladeszu, a z drugiej synów, córki miliarderow, ale o to akurat nikt nie ma (a przynajmniej ja) zadnych pretensji, po prostu tak wyszlo i tyle. Ale jezeli jestes w pracy i zarabiasz 2 razy mniej, niz twoj znajomy ktory robi dokladnie to samo, tak samo dlugo i efektywnie to pewnie idziesz do szefa i prosisz o jakies wytlumaczenie, ew. podwyzke. Ale tutaj tym szefem jest ustawodawca, który stwierdza ze tym co nie kupili to rozdamy, a Ci co kupili to niech sie sami martwia (czyli: oni nie sa najwieksza grupa spoleczna wiec im sie nie bedziemy podlizywac, bo nie wierze w jakies inne przeslanki do takiej decyzji, ale jezeli wy jakies zauwazyliscie to prosze, wymiencie je).
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Naiwne nie naiwne, ale priorytetem nie jest nachapanie się. Nie chce, jak moge to nie chce i nie bede chciał zeby ktos patologiczny to kupił. A kogo to obchodzi? Nikogo, i dobrze mi z tym.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie chce i nie bede chciał zeby ktos patologiczny to kupił.
    Ale jezeli spelnia wszystkie warunki to nie mozesz mu zabronic, sasiada sie nie wybiera
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna Awatar zdyras
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

...i dobrze mi z tym.
    zostańmy przy takiej wersji chociaż wątpię żeby była prawdziwa.
    Nie ma co rozpaczać tylko trzeba się brać do roboty żebyś to Ty kiedyś był właścicielem całego osiedla i tyle
    Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje. Po prostu.

EDIT: Moje podejście w tej sprawie - albo trzeba być ustawodawcą albo trzeba być właścicielem osiedla. W innym wypadku ma się lekko przechlapane jeśli jest się jakoś powiązanym z całą ta sprawą, chyba, że jest się tym ojcem patologicznej rodziny
    To trzecie wyjście zapewniające spokój umysłu
    Ostatnio edytowane przez zdyras ; 24-08-2007 o 22:16
    Jest 10 rodzajów ludzi. Jedni rozumieją kod binarny...Ci drudzy nie.

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Ale jezeli spelnia wszystkie warunki to nie mozesz mu zabronic, sasiada sie nie wybiera
    Ale jakie warunki? Przykład? Koleś ma zadłużenie na ponad 10 tysiecy, nie płaci czynszu i teraz nagle zaczał płacic bo pojawiła sie okazja wykupienia mieszknia. I przykład z zycia wziety.

Strona 35 z 109 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów