Strona 58 z 182 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Tylko jak na razie od wydania nikona d80 Canon dostaje mocno po 4 literach, co widać jak szybko skończyła sie euforia z pokazania nowego 1Ds oraz 40d a przekształciła sie w lęk ze jednak wybór tego systemu nie był do końca trafiony co napewno wielu użytkowników "C" poczuło.
    Ależ to jakieś zupełnie patologiczne podejście do sprawy. Wyobraź sobie że ja to widzę zupełnie inaczej. 40D jest sporo tańszy od nowego D300 i wcale na mój gust nie odstaje od niego drastycznie. Co uważam za zaletę - że tańszy, a wcale dużo nie gorszy. Żadnego lęku u mnie nie ma wręcz przeciwnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Szczególnie tym ISO wygrywa
    Skąd wiesz jaka będzie jakość obrazu na tym ISO? Z każdego aparatu można forsować RAWa zrobionego na np. ISO1600 + 4EV i też wyjdzie 256000, tylko co z tego jak jakość koszmarna?
    No tak, przy 256000 to jakość nawet w Canonie byłaby koszmarna...

Pożyjemy, zobaczymy. Jako użytkownik lustrzanki Canona serdecznie kibicuję Nikonowi w celu zmotywowania Canona do badań i wdrażania nowych, bądź ulepszonych rozwiązań. Obserwując ostatnie nowości stwierdzam ze smutkiem, że Canon uznał możliwość zawojowania rynku tylko dzięki świetnym matrycom. Nawet jeśli przypuścimy, że to najważniejszy element body, to niejedyny...
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mabok Zobacz posta
    Prawdę mówiąc, nie wiem o co Ci chodzi (nie znam takiego prawa). Nie zamierzałem niczego odkrywać, tylko napisałem swój komentarz po przeczytaniu specyfikacji dwóch najnowszych modeli Canona i Nikona. A to chyba jeszcze nie jest zabronione, prawda?
    Jejku, przepraszam, to miało być z przymrużeniem oka - po prostu znany użytkownik forum, Czornyj, takie właśnie spostrzeżenie już kiedyś poczynił: http://www.canon-board.info/showthre...30D#post347980

Pozdrawiam!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jejku, przepraszam, to miało być z przymrużeniem oka - po prostu znany użytkownik forum, Czornyj, takie właśnie spostrzeżenie już kiedyś poczynił: http://www.canon-board.info/showthre...30D#post347980

Pozdrawiam!
    Hm, faktycznie. :-) Nie ma za co przepraszać.
    Nie widziałem wcześniej postu czornyja.

Również pozdrawiam.
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

jedna rzecz mnie w nikonie zaciekawila nowe modele maja matryce CMOS a nie CCD
    czyzby przygotowanie rownie szybkiego modelu jak mkIII? ciekaw jestem jak sie sprawdza
    btw przyjmuje zaklady ze w ciagu 6 tyg od premiery wyjdzie nowy firmware

nikon zapowiedzial 5 nowych szkiel
    AF-S 14-24mm f/2.8G ED
    AF-S 24-70mm f/2.8G ED
    AF-S 400mm f/2.8G ED VR
    AF-S 500mm f/4G ED VR
    AF-S 600mm f/4G ED VR

lomot moze byc niezly...
    Ostatnio edytowane przez drumandbass ; 23-08-2007 o 15:30 Powód: update
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Powtarzam się ale ta cena i dostępność D300 mnie martwi to oznacza że chyba za 40D przyjdzie wywalić więcej niż myślałem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Powtarzam się ale ta cena i dostępność D300 mnie martwi to oznacza że chyba za 40D przyjdzie wywalić więcej niż myślałem .
    Ale za to jest światełko w tunelu. W końcu (na razie co prawda na papierze) pojawiła się realna konkurencja dla Canona, a to może dla nas wszystkich w jakimś tam okresie czasu oznaczać spadek cen - pewnie nie od razu. Pamiętam gdy Canon, Nikon, Minolta, Pantax itd. w zasadzie szły łeb w łeb - czy pamiętacie jakie wówczas były ceny - ułamek tego z czym mamy dzisiaj do czynienia. Z radością więc grauluję posiadaczom Nikona udanego systemu fotograficznego i z jeszcze większą radością czekam na reakcję konkurencji (nie tylko spod literki C).

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drumandbass Zobacz posta
    jedna rzecz mnie w nikonie zaciekawila nowe modele maja matryce CMOS a nie CCD
    czyzby przygotowanie rownie szybkiego modelu jak mkIII? ciekaw jestem jak sie sprawdza
    btw przyjmuje zaklady ze w ciagu 6 tyg od premiery wyjdzie nowy firmware

nikon zapowiedzial 5 nowych szkiel
    AF-S 14-24mm f/2.8G ED
    AF-S 24-70mm f/2.8G ED
    AF-S 400mm f/2.8G ED VR
    AF-S 500mm f/4G ED VR
    AF-S 600mm f/4G ED VR

lomot moze byc niezly...
    Tyle że jak się zobaczy ich ceny to zapał stygnie z miejsca. Wyraźnie liczą na to że Ci co zostaną w systemie będą musieli je kupić i kropka.
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Tyle że jak się zobaczy ich ceny to zapał stygnie z miejsca. Wyraźnie liczą na to że Ci co zostaną w systemie będą musieli je kupić i kropka.
    myślę, że dla agencji te ceny będą niższe o połowę przy dużych zakupach, a "zaawansowany amator" niech płaci :-)

na olimpiadę w Pekinie i tak nie naprodukują tych szkieł, bo się czasowo nie wyrobią

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Ależ to jakieś zupełnie patologiczne podejście do sprawy. Wyobraź sobie że ja to widzę zupełnie inaczej. 40D jest sporo tańszy od nowego D300 i wcale na mój gust nie odstaje od niego drastycznie. Co uważam za zaletę - że tańszy, a wcale dużo nie gorszy. Żadnego lęku u mnie nie ma wręcz przeciwnie.
    Może i masz trochę racji z moim podejściem. Tylko zastanawiam sie jak pokierować moimi zakupami fotograficznymi czy wstrzymać je czy realizować wedle planu.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 58 z 182 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów