Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakt,5D nie powstała do reporterki,ale 3D ma wszystko co 5D + możliwości Formuły 1.Warto przypomnieć,ile kosztował 5D w chwili premiery,z D3 będzie podobnie
    OK. Trzeba będzie zobaczyć w D3: 1. Jakość zdjęć, 2. Cenę (nie prędko spadnie), 3. Co wypuści Canon w międzyczasie.
    Na razie nie mam obaw o pokusy - musiałby być superancki FullFrame w Nikonie za np. 6,5 tys, żeby się człek zastanawiał
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    OK. Trzeba będzie zobaczyć w D3: 1. Jakość zdjęć, 2. Cenę (nie prędko spadnie), 3. Co wypuści Canon w międzyczasie.
    Na razie nie mam obaw o pokusy - musiałby być superancki FullFrame w Nikonie za np. 6,5 tys, żeby się człek zastanawiał
    Pierwsze 3 punkty-zgoda.
    Jak myślisz, ile kosztowałby nowy 5D II na początku?
    6,5 tys?Myślę,że podobnie lub wiecej niż Nikon D3.

Ps.Jak masz nowego 5D za 6,5zł to daj cynk, biorę go od razu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Tylko jak na razie od wydania nikona d80 Canon dostaje mocno po 4 literach, co widać jak szybko skończyła sie euforia z pokazania nowego 1Ds oraz 40d a przekształciła sie w lęk ze jednak wybór tego systemu nie był do końca trafiony co napewno wielu użytkowników "C" poczuło.
    Ależ to jakieś zupełnie patologiczne podejście do sprawy. Wyobraź sobie że ja to widzę zupełnie inaczej. 40D jest sporo tańszy od nowego D300 i wcale na mój gust nie odstaje od niego drastycznie. Co uważam za zaletę - że tańszy, a wcale dużo nie gorszy. Żadnego lęku u mnie nie ma wręcz przeciwnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ależ to jakieś zupełnie patologiczne podejście do sprawy. Wyobraź sobie że ja to widzę zupełnie inaczej. 40D jest sporo tańszy od nowego D300 i wcale na mój gust nie odstaje od niego drastycznie. Co uważam za zaletę - że tańszy, a wcale dużo nie gorszy. Żadnego lęku u mnie nie ma wręcz przeciwnie.
    Może i masz trochę racji z moim podejściem. Tylko zastanawiam sie jak pokierować moimi zakupami fotograficznymi czy wstrzymać je czy realizować wedle planu.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów