Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 310

Wątek: Packshoty, czyli reklamowe zdjecia produktów

Domyślnie

Pozwole sobie odgrzać kotleta, bo myślę, że nadal warto ten wątek ciągnąć Pomimo tego, że zdjęcia są "niby" proste

Ze swojej strony zamieszczam moje dwa ostatnie.

Pozdrawiam serdecznie.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Pozwole sobie odgrzać kotleta, bo myślę, że nadal warto ten wątek ciągnąć Pomimo tego, że zdjęcia są "niby" proste

Ze swojej strony zamieszczam moje dwa ostatnie.

Pozdrawiam serdecznie.
    WOW! robi wrażenie, jak dodasz cień to już będzie super

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A gdzie backstage?
    ...

Domyślnie

Backstage.... hmm - moge trzasnąc, ale to już nie dziś.

Dodam, że wszystko robię czysto amatorsko

Domyślnie

pozwoliłem sobie do twojej foty (uważam że technicznie jest rewelacyjna)
    dodać taki prosty bajer który bardzo mi sie osobiście podoba
    nie wiem czy zrobiłem go w 100% dobrze bo robiłem szybciorem
    może podzielisz się detalami na temat światła jakiego użyłeś podczas sesji?
    pozdrawiam

Domyślnie

Efekt jak najbardziej - ja zawsze mam problem z jednym - aby odbicie było równe, tzn. np. napisy w takiej samej odległości od siebie...
    Kopiując warstwe, przesuwając aby nie było wiać krawędzi i wymazując to co niepotrzebne - wychodzi tak jak pisałem wyżej. Tak więc, jeśli byłbyś tak dobry - to napisz jak to zrobiłeś, bo wygląda świetnie

Światła... nic szczególnego Delicacy z założonym softboxem 60x90 + blenda...a w zasadzie kwadratowy biały styropian

Drugie zdjęcie jest już inaczej oświetlone - dwa softy z nałożonymi dyfuzorami... a dokładniej podwłośnikami fryzjerskimi

Czyli tak jak pisałem - czysto amatorsko
    Ostatnio edytowane przez Eryk ; 18-08-2007 o 21:49

Domyślnie

dzięki za informacje na temat światła - efekt cycuś właśnie takich fot brakuje mi w pf, dzięki za inspirację
    tu jest plik psd, on najlepiej wyjaśni ci jak to zrobiłem, dodatkowo dłożyłem mały gaussian blur na odbicie radius 1.6, nie miałem czasu na precyzyjne wycinanie, użyłem więć Magic Eraser Tool + kilka kombinacji z warstwami by odzyskać utracone krawędzie...

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Eh te odbicia - prześladują mnie Na cyberfoto był podobny wątek, gdzie pisałem na temat odbić - niestety cyberfoto leży i nie mam jak dać linka do tego wątku W skórcie - w zdecydowanej większości przypadków nie wystarczy zrobić odbicia lustrzanego, gdyż takie odbicie będzie nienaturalne. Oczywiście może być tak, że sztuczne odbicie, uzyskane na etapie postprocessingu na zasadzie odbicia w pionie, będzie poprawne. Ale będzie to dotyczylo przemiotów, ktorych widoczna (odbijana) część będzie płaska, ustawiona prostopadle do osi optycznej obiektywu i prostopadle do podłoża.

Na powyższym przykłądzie odbicie niestety nie jest poprawne - butelka jest lekko przekrywiona i odbicie też powinno być lekko przekrzywione, ale wg tej samej perspektywy, co butelka - czyli odwrotnie niż na zdjęciu. A tego nie uzyska się bez większych manipulacji.

Też na szybko - przerabiane z odbicia VanMurdera:

Proponuje wziąc lustro, połóżyć sobie na biurku i kłaść na nie różne przedmioty i patrzeć jak się zachowuje odbicie widziane pod różnymi kątami. Będzie doskonale widać w czym rzecz

Warto też poeksperymentować ze zdjęciami stosując różne płaszczyzny odbijaące. Lustro kiepsko się nadaje, bo odbija wszystko jak leci i jest "za dokładne". Z tego co czytałem/widzialem, idealnie nadaje się biała i czarna lustrzana pleksi, a także woda. Odbijać może nawet papier satynowy lub błyszczący. Poniższe delikatne odbicie zostało uzyskane w naturalny sposób na tekturze piankowej (gładka, matowa powierchnia):

Domyślnie

VanMurder, nie ma za co
    Ja te zdjęcia i tak robię dla siebie - na żadne zlecenie nie mam szans
    Konkurencji u mnie nie masz

kaen, takie coś:
    http://www.allegro.pl/item225874503_...ne_f_vat_.html - da rade?
    Jak jest z tym odbiciem w wodzie? Jak się odbija wiem, ale jak użyć tego w studio?

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zależy jakie odbicie chcesz uzyskać. Radziłbym Ci poszukać gdzieś w Twojej okolicy firmy sprzedającej pleksi - wyjdzię Cię to DUŻO taniej i będziesz miał większy wybór. Ta z Allegro nie specjalnie chce odbijąć. Poszukaj czarnej lustrzanej.

Odbicie w wodzie było bardzo fajnie pokazane, o ile dobrze pamiętam, na stronie MILSO -> EDUKACJA.

Zdaje się, że po prostu nalali wody do kuwety i włożyli do środka jakiś płaski kamień, tak żeby woda ledwo go przykrywała. Potem postawili model samochodu, ustawili światło i już. Efekt był naprawdę fajny.

kaen

Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów