Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Wątek: Wyższa szkoła jazdy dla fotografów ślubnych

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olekbuszka Zobacz posta
    Śmiesznie to będzie na filmie gdy pan fotograf/filmowiec się zapomni i obróci całą machinę o 90 st. by zrobić zdjęcie pionowe.
    Na studiach zabłysnąłem na warsztatach próbą pionowego kadrowania betą. Prosto nie było, wygodnie też nie, ale dla mnie to było na tyle naturalne, że przezwyciężyłem niedogodności.
    Z tego co wiem, wykładowca opowiadał później anegdotę o moim materiale zaliczeniowym rocznikowi niżej
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Hmmm...

Nie rozumiem was. Nie wiem dlaczego na tym forum jest jakaś mania Pana fotografa O_o ?!? Jeśli kamerzysta potrafi tak zrobić by film był ok oraz zdjęcia to co kija się do niego czepiać?

Jeśli chodzi o http://img151.imageshack.us/img151/8...ybyb4rtrb9.jpg

Nie każdy chol..... musi mieć Canona z szklarnią serii L :/ Osoby które nie mają canona to nie fotografowie. Najgorsze jeszcze to jak by miał Nikona! Śmierć na miejscu. Taka na forum jest formuła.

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    (na szybko zrobione )

Proponuję zorganizowanie akcji - każdy na stronce by dał sobie takie małe logo i zrobić jakąś stronkę informacyjną dla nieświadomych ...
    Popieram mruczeka

Cytat Zamieszczone przez mruczek Zobacz posta
    Żałosny pomysł.
    i bezsensowny.

Pewnie za chwile połowa forum mnie zjedzie. Ale takie życie.
    Ostatnio edytowane przez Zakk Wylde ; 15-08-2007 o 02:06

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ale przecież nikt nie pisał że jeśli ktoś ma Nikona to nie może robić zdjęć albo że nie jest fotografem.
    Chodzi od robienie zdjęć i kręcenie filmu na raz. Sam znam takiego kolesia. Nie dość że bierze dość sporo to ani film ani zdjęcia nie są dobre.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Na studiach zabłysnąłem na warsztatach próbą pionowego kadrowania betą. Prosto nie było, wygodnie też nie, ale dla mnie to było na tyle naturalne, że przezwyciężyłem niedogodności.
    Z tego co wiem, wykładowca opowiadał później anegdotę o moim materiale zaliczeniowym rocznikowi niżej
    He, he! Kadrować można, tylko co potem?

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Ale przecież nikt nie pisał że jeśli ktoś ma Nikona to nie może robić zdjęć albo że nie jest fotografem.
    Osoba która ma nikona to wróg nr 1 na forum, Tylko canon jest the best i tyle :/

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Chodzi od robienie zdjęć i kręcenie filmu na raz. Sam znam takiego kolesia. Nie dość że bierze dość sporo to ani film ani zdjęcia nie są dobre.
    Oceniasz takich kolesi przez pryzmat jednego znajomego. Wszędzie są osoby które coś umią i nie umią. Ja znam kilku fotografów którzy mają studia fotograficzne robią to od lat z pokolenia na pokolenie i co? Odbilo im gdyż zdjecia są okropne, ale są to profesjonalni fotografowie :/

Ja mam też znajomego który ma pod sobą 4 kamerzystów. On i jeden z nich robią naraz zdjęcia i do nich prac nie mam zastrzeżeń. Może nie takie jakby sam fotograf zrobił ale nie wygladające na robotę Cioci z casio albo hp.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

ktoś tu już pisał
    sztuką jest sprzedaż
    i nic protesty nie pomogą - wybiera ten co płaci

Coś już napisał Awatar Virtuoz
    Miasto
    Gryfino

Domyślnie

Piszcie co chcecie, coś mi jednak podpowiada, że niwielu "TEGO pana z kombi" na własnym ślubie by widziało.

Albo zdjęcia albo film. Kadrowanie wspólne po prostu odpada!
    1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Zakk Wylde napisał: Osoba która ma nikona to wróg nr 1 na forum, Tylko canon jest the best i tyle :/
    Z tego co wiem to jest parę osób na forum co mają Nikony i jakoś nikt im tego nie wypomina. A poza tym dużo osób je chwali choć mają Canona.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dwa lata temu na targach w Łodzi rozmawiałem z gościem który oglądał właśnie taki podwójny statyw. Miał już podobny lecz chciał zmienić na lepszy. Zapytany o to jak to może się udać jedno i drugie powiedział, że ustawia aparat tak aby w kadrze miał to samo co w kamerze. W lewej ręce ma elektroniczny wężyk i kiedy w kamerze ma ciekawe ujęcie naciska guzik.
    Więc wcale to nie jest skomplikowane dla tych którzy na co dzień fotografują lub filmują na zielonym kwadraciku i jest jak najbardziej do obskoczenia.
    Mówił, że w jego regionie jest popyt na 2in1 i po co ma dawać komuś zarobić jak może sam. To wszystko wyjaśnia.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Prawda, moda na 2w1 jest. Młodym wychodzi taniej, czasem to wychodzi czasem nie.

TomS wiesz sam o nikonach ale probujesz swoje zdanie ustanowić.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów