Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 85

Wątek: Wyższa szkoła jazdy dla fotografów ślubnych

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Fotoreporterzy na konferencjach to dopiero maja przerabane ...tam czesto kilkadziesiat osob blyska na raz
    z doświadczenia wiem, że w takich sytuacjach łatwo o spaprane zdjęcie więc wszyscy jadą serią
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Wiesz co.. rzadko zdejmuję lampę z aparatu, nawet na plenerku jasnym w dzień zazwyczaj sobie mruga na -2ev. Z zewnątrz widać, że błyska. LAME do kwadratu, nie?
    To nie tak. Używam lampy kiedy jej potrzebuję - także za dnia żeby cienie wyrównać.

Mam tu na myśli kogoś kto używa jej za każdym razem - w tą sobotę w Tarnowie było pochmurno czyli naturalny dyfuzor. Lampa nie była na pewno potrzebna a jednak jarał każde zdjęcie
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Tarnowie było pochmurno czyli naturalny dyfuzor. Lampa nie była na pewno potrzebna a jednak jarał każde zdjęcie
    To jest duży dyfuzor, ale tylko z góry. Też fatalne cienie wychodzą pod oczami, nosem i brodą. Nie są ostre, ale głębokie takie cienie. Warto mieć blendę i choćby sobie nogą trzymać coby od spodu doświetlić. Albo właśnie lekko lampą. Ewentualnie jak się młodą posadzi, to suknia sama pełni rolę blendy (-:

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziś akurat odpoczywam od ślubów ale kolega w gości poszedł i relacjonuje wyczyny "specjalisty". Ślub się zaczął o 15 a podobno jeszcze ani jednej fotki bez jarania lampą nie zrobił :<
    O, to może był na ślubie, gdzie ja pstrykałem.
    Skąd Wy wzięliście te bzdury, że zdjęcia z lampą są złe??
    Lampą można przepalić zdjęcie tak samo jak złą ekspozycją. W obu przypadkach problemy rozwiązuje się dokładnie w ten sam sposób.
    Jarek

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

http://img151.imageshack.us/img151/8...ybyb4rtrb9.jpg
    Cytat Zamieszczone przez speed555 Zobacz posta
    gosc pewnie po prostu robi zdjecie na okladke plyty dvd dla mlodych:P i sie jescze lustra nie dorobił
    tak sie sklada ze jest to Pan z mojego rodzimego miasta, ktory pracuje w telewizji lokalnej,
    moim zdaniem niepotrzebna jest nadinterpretacja tego zdjecia, nie wiem dlaczego kazdy przyjal ze to sytuacja ze slubu,

nie mowiac juz o tym ze w chwili robienia zdjecia kamera jest wylaczona, wiec porownywanie tego zdjecia z tymi z pierwszej strony jest spora pomylka
    Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 06-08-2007 o 15:57
    Canon 30D

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A skąd w ogóle wiecie, że koleś foci ślub? Może ktoś przechodził i poprosił o zrobienie zdjęcia - mniemał, że koleś z kamerą zna się na rzeczy. W zasadzie ch..j wam do tego - ot, tak niegrzecznie.

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

to bardzo mozliwa sytuacja, zebym wiedzial ze zostanie tutaj pokazany jako jakis negatywny przyklad to bym wypytal wczoraj
    Canon 30D

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nikt nie docenia lamp Ale moze to i dobrze. Bez nich wiekszosc ma cienie na twarzy i w innych miejscach w sloncu a ja sobie lekko blysne i miod malina
    No wiesz, nie każdy jest Flash Guru
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    Śmiesznie to będzie na filmie gdy pan fotograf/filmowiec się zapomni i obróci całą machinę o 90 st. by zrobić zdjęcie pionowe.

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

(na szybko zrobione )

Proponuję zorganizowanie akcji - każdy na stronce by dał sobie takie małe logo i zrobić jakąś stronkę informacyjną dla nieświadomych ...
    Żałosny pomysł.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów