Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiem tylko tyle, że na 99,9% coś się kroi i jest to kwestia tego miesiąca. 24 jest konferencja w Londynie, więc pewnie wtedy będzie prezentacja. Nawiązując do wywiadu udzielonego przez szeryfa Nikon Imaging należy oczekiwać dwóch puszek z segmentu profesjonalnego, prawdopodobnie D300 i D3. Najprawdopodobniej będą zupełnie nowe matryce - Sony EXMOR.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie a czy nie za późno?

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wiem tylko tyle, że na 99,9% coś się kroi i jest to kwestia tego miesiąca...
    Sorki, że tak wskakuję w wątek, którego nawet nie miałem okazji dokładnie śledzić. Przychodzi mi jednakże do głowy pytanie, jak w tytule.
    Właśnie kilka dni temu przeczytałem w prasie, że do Igrzysk Olimpijskich w Pekinie już tylko 365 dni. Jak znam zwyczaje panujące w światowych agencjach prasowych, to nie będą ryzykować zaopatrywania się w nieznany sprzęt, choćby potencjalnie lepszy od dostępnego na rynku, zaledwie na kilka miesięcy przed Igrzyskami. Jest to zapewne głównym powodem problemów z dostępnością Marków III w chwili obecnej.
    Daleki jestem od wojen systemowych i wszystkim producentom życzę wszystkiego najlepszego, bo to tylko z korzyścią dla nas, amatorów, byłoby. W tym wypadku jestem jednak ostrożnym pesymistą. Policzmy tygodnie, jeśli nie miesiące od światowej premiery nowej puszki profi, aż do jej potencjalnej dostępności przez agencje. Wychodzi mi, że czasu jest już cholernie mało...
    Jak Wy to widzicie?
    :-(

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    Właśnie kilka dni temu przeczytałem w prasie, że do Igrzysk Olimpijskich w Pekinie już tylko 365 dni. Jak znam zwyczaje panujące w światowych agencjach prasowych, to nie będą ryzykować zaopatrywania się w nieznany sprzęt, choćby potencjalnie lepszy od dostępnego na rynku, zaledwie na kilka miesięcy przed Igrzyskami. [...] Wychodzi mi, że czasu jest już cholernie mało...
    Jak Wy to widzicie?
    :-(
    No poprosimy jakiegoś profi o odpowiedź na pytanie: jak dużo czasu potrzebujesz, żeby na ważną imprezę pojechać z nowym sprzętem?

Czy faktycznie problemy z MkIII mogą (paradoksalnie) zniechęcić do zakupu nowych Nikonów?
    Nie wiem jak jest wśród "dużych agencji", ale zwykle takie hurtowe umowy są obwarowane zastrzeżeniami, gwarancjami i np. w przypadku problemów i opóźnień z nowym sprzętem, producent albo płaci kary, albo dostarcza poprzednie modele, albo daje zniżki (tak jest na rynku samolotów pasażerskich).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów