Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Fioletowe pasy

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Myślę, że to są akurat bardziej "koszty" konkretnego rozwiązania i wartości/jakości urządzenia (uwzględniającej przeznaczenie), a nie samego rodzaju matrycy 8)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Myślę, że to są akurat bardziej "koszty" konkretnego rozwiązania i wartości/jakości urządzenia (uwzględniającej przeznaczenie), a nie samego rodzaju matrycy 8)
    neuromancer, ma racje. To typowa przypadlosc CCD (nawet w lustrzankach wystepuje to zjawisko, ale nie bede pokazywal palcem w ktorych ) i jest zwiana wlasnie z konstrukcja matrycy a nie wartoscia urzadzenia

Uzależniony

Domyślnie

Nie pogrubiłem "...TO..." ... mój błąd (?).
    Dominique.. przeczytaj całość uważnie (może cały wątek) ... Piszesz o zjawisku, o którym już było, a odnosisz się do wypowiedzi o "kosztach" ;-)

To, że obraz rozjeżdża się w słabym / nietypowym oświetleniu w kamerkach internetowych dotyczy tak samo CCD jak i CMOS i nie ma tu odniesienia do "poważnych matryc". To zwyczajnie skutek jakości skalkulowanej na potrzeby i cenę.

Gdyby stwierdzenie neuromancer'a przenieść choćby na matryce w aparatach, to Canon wypadłby z CMOS'ami z rynku, bo balans bieli i szumy przy słabym świetle załatwiłyby sprawę, a jak jest, to my już wiemy ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 04-08-2007 o 14:14

Uprawnienia umieszczania postów