Strona 10 z 36 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imaginee Zobacz posta
    rozumiem, że skoro tylu tak wyczekuje pojawienia się 40D, to znaczy, że w obiektywy profesjonalne serii L już są zaopatrzeni?!
    Niektorzy pewnie tak
    bo ja wolę wydać taką kasę (pewnie za nowe body ok. 5000zł) + dołożyć i kupić porządny obiektyw, niż nowe body
    Ile kosztowalo 30D jak wyszlo poltora roku temu? Cos mi sie zdaje ze nie 5000. Nowy tym bardziej nie bedzie tyle kosztowal.
    w końcu to obiektyw robi zdjęcie, a nie body :P ale może to tylko moje zdanie...
    To taka legenda z czasow analogowych, gdzie puszka dokrecana z tylu do obiektywu robila glownie za oslonke i przewijarke do zelatyny. Mozna bylo miec najgorsze plastikowe body i te same fotki co posiadacze jedynek z tymi samymi szklami.

Niestety dla wielu, w czasach cyfrowych do owego obiektywu trzeba jeszcze miec dobry kawalek krzemu umieszczony w aparacie, wiec powiedziec, ze "to nie body robi zdjecia" to spore naduzycie. Wystarczy popatrzec co wypluwa 30D a co daje 5D z tym samym szklem. Albo co wychodzi w pewnych warunkach z puszek innych firm
    ...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

mogę coś na ten temat powiedzieć dziś robiłem dzieciaki jednym szkłem pięćdziesiątką trochę dwoma body na zmianę i nie ma co porównywać.mam robić teraz dwoma na ślubach i mam wrażenie że trzydziestka w torbie jako backup będzie

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

co tam 40d , ja juz czekam na jego nastepce 50d albo nie :P jak wyjdie 60d to dopiero kupie nowe body :P

Miasto
    USA

Domyślnie

Mozna ironizowac jak powyzej. Ale prawda jest taka, ze jak ktos zbieral na puszke pol roku to bedac teraz niecale dwa miesiace do premiery nowego modelu mozna poczekac odrobine.

Fakt, ze fajnie robic zdjecia juz teraz. Ale ten szok "mam aparat" szybko minie. Potem wyjdzie na wierzch swiadomosc, ze za zainwestowane pieniadze moglismy miec cos lepszego z odrobina cierpliwosci.

Napewno nieciekawie jest, jak za miesiac czy dwa wyjdzie nastepca z digicem 3 i poziomem szumow na 6400 jaki obecnie maja puszki na 800, uszczelkami czy kontrola lamp z body. Kto wie co Canon moze jeszcze wewalic aby odgonic konkurencje. Po lekkim niewypale funkcjonalnym jakim jest 30D cos wiecej wypadalo by dac.

Cena nie skoczy w gore nie wiadomo ile, bo tego u Canona nigdy nie bylo aby nastepca wszedl za drastycznie wiecej na rynek jak poprzednik. Po premierze nowego modelu bedzie on nieco taniej od obecnej ceny D200, a on jest funkcjonalnie na niezlym poziomie. Canon nie bedzie sie wiecznie slizgal na samych matrycach.

Powiadaja, ze "co nagle to po diabile" i "jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy". Tym, ktorym ciezko teraz wytrzymac zemsci sie to w postaci swiadomosci, ze za to samo mogli miec cos wiecej. A jesli Canon da kalibracje do szkiel jak to uczynil w 1D3 z poziomu body, to drobna roznice w cenie mozna bardzo latwo oddac juz przy pierwszej kalibracji szkiel na zytniej.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    w takim razie człowiek nie maluje obrazów, a robią to farby.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ile kosztowalo 30D jak wyszlo poltora roku temu? Cos mi sie zdaje ze nie 5000. Nowy tym bardziej nie bedzie tyle kosztowal.
    Ale te 4500 trzeba liczyć...

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    To taka legenda z czasow analogowych, gdzie puszka dokrecana z tylu do obiektywu robila glownie za oslonke i przewijarke do zelatyny. Mozna bylo miec najgorsze plastikowe body i te same fotki co posiadacze jedynek z tymi samymi szklami.
    legenda czy nie legenda, nie o to chodzi... chodziło mi raczej o to, że mając nie wiadomo jak wypasione body, a obiektyw kitowy, to nie zrobi się tego co osiągnie normalnym (czyt. w miarę dobrym) body i konkretnym szkłem.
    www.danielczyk.net

EOS 30D | EF 28-135/3.5-5.6 | EF 85/1.8 | 580EX II | torba LOWEPRO | SANDISK ULTRA II 2GB| filtry B+W MRC

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja tak kupowałem 300d,za dwa miesiące wyszła 350,ale czekać nie mogłem bo musiałem za parę groszy zrobić coś znajomemu.potem żałowałem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    w takim razie człowiek nie maluje obrazów, a robią to farby.
    No właśnie! Farby czy pędzel?

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    no i dzieki temu autor tego watku dowiedzial sie kiedy wyjdzie nastepca 30D
    Eeee, ja myślę, że autor wątku też jest normalny i też chciał trochę pogadać a nie od razu wszystkiego się dowiedzieć

legenda czy nie legenda, nie o to chodzi... chodziło mi raczej o to, że mając nie wiadomo jak wypasione body, a obiektyw kitowy, to nie zrobi się tego co osiągnie normalnym (czyt. w miarę dobrym) body i konkretnym szkłem.
    Ale nie mówimy o "wyimaginowanym wypasionym". Ty masz już 30D więc nawet to naturalne, że nie chcesz widzieć szybko 40D. Ale dlaczego w takim razie nie kupiłeś 20D?

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ja tak kupowałem 300d,za dwa miesiące wyszła 350,ale czekać nie mogłem bo musiałem za parę groszy zrobić coś znajomemu.potem żałowałem
    I z żalu nabyłeś 5D! Chciałbym w takim żalu jak najszybciej się z Tobą połączyć!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

ja to sie obawiam tylko kolejnego face liftingu , ale teraz mozna spekulowac , dyskusja to sie rozpocznie jak on na rynek wejdzie miejmy nadzieje ze canon pokaze klase

Zablokowany

Domyślnie

Kalibaracja z body w 40d? Sterowanie lampą? Marzenia...nierealne jak sądzę.

Miasto
    USA

Domyślnie

Nigdy nie mow nigdy
    ...

Strona 10 z 36 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów