Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

poczytaj jak dziala AF - czasami nie trafia tam gdzie chcesz - albo powiedzmy "ciut" zawysoko albo "ciut" za nisko - aczkolwiek nie zawsze (odkad mam 100 macro to AF). Czasmi wole manualnie mam wtedy idealnie "doostrzone"zdjecie - nie trzeba software'owo podostrzac (aczkolwiek teraz w Lightroom 1.1 jest to calkiem calkiem). Nie mowie ze musisz bez AFa robic zdjecia - zalezy co fotografujesz (ja ostatnio duzo elektroniki i tam AF czasmi zlapie tak jak powinien a nie tak jak ja chce dlatego moj sposob to recznie). Jak uzywam manualnych to wiadomo manualne - z sigma przewaznie manualnie, z Canonem ostatnio jade na AF i jest OK. Wszystko zalezy od tego co i jak fotografujesz. Nie przejmuj sie tym ze masz manualne szkla - "stare" stalki maja (zalezy jaszcze jakie - np zeissy) rewelacyjna jakosc. tak wiec od boju i cwicz.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Czasmi wole manualnie mam wtedy idealnie "doostrzone"zdjecie - nie trzeba software'owo podostrzac
    No wiesz ja sieprzyznam ze przy tej mojej starej lustrzance to nie bawilem sie manualnie wcale bo balem sie ze calkiem spieprze zdjecia a wywolywanie kiedys kosztowalo wiec wiadomo chodzilo bardziej o kasiore ale teraz to oczywiscie bede proboal i tak i tak bo co mi tam szkodzi przeciez teraz w razie czego to sie nacisnie "delete" och nie moge sie doczekac jak juz bede mial jakies pomocne przyrzady i zaczne focic ale boje sie tylko braku przedmiotow i takjak wspominalem wczesniej moze bede zmuszony pozyczac aby robic fotki przy okazji odnowi sie znajomosci z przyjaciolmi bo trzeba bedzie isc do nich na kawusie czyli to bedzie podwojna przyjemnosc (zdjecia i odwiedziny)
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uprawnienia umieszczania postów