Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Rarindra Prakarsa - niesamowita kolorystyka

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Ja w takim razie bardziej zaliczam sie do grupy pierwszej bo rozumiem pewne poprawki na zdjeciu (sam to w koncu robie) ale zeby malowac calosc od nowa? To juz z fotografia wiele wspolnego nie ma. O ile to zdjecie jeszcze wyglada OK:
    http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5371393

Ale to zdjecie jak dla mnie to kicz do kwadratu (jakies kolorowanki z "Basni 1000 i jednej nocy" czy co?):
    http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5011960
    2 link to juz jest czysta grafika wiec tego fotografia juz nazwac nie mozna Mialem na mysli np. te fotke
    http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5666359
    Takich kolorów gołym okiem nie zobaczysz, ale obraz na niej przedstawiony wyglada (jak dla mnie) ładniej niż w rzeczywistosci. Tyle ze problem sie rozbija kiedy to jeszcze jest zdjecie, a kiedy juz grafika:wink:
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Tyle ze problem sie rozbija kiedy to jeszcze jest zdjecie, a kiedy juz grafika:wink:
    Nie, nie o to się rozbija w tym wątku Założyłem go, żeby się dowiedzieć, jak stworzyć podobną kolorystykę na swoich zdjęciach ;-) I bardzo proszę skończyć offtopy o definicjach fotografiki itp. ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po obejrzeniu tych zdjec czuje sie jak po zjedzeniu paczki landrynek (ale takich spolemowskich). Przeczytalem pierwsze posty i nabralem wielkiego apetytu...ale luuuudzie bez przesady. To ma byc ta super kolorystyka, w ktorej wszystko jest na maxa? Rzeczywiscie racje maja konstruktorzy malpek... ma byc na maxa...to sie ludzikom podoba!

EDIT:

Te obrazy idealnie pasuja do wystroju wietnamskich fastfoodow.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Nie, nie o to się rozbija w tym wątku Założyłem go, żeby się dowiedzieć, jak stworzyć podobną kolorystykę na swoich zdjęciach ;-) I bardzo proszę skończyć offtopy o definicjach fotografiki itp. ;-)
    Sorry za ten OT Pytanie kiedy cos jest zdjeciem a kiedy grafiką było ogolne, niezbyt zwiazane z tematem, jak to OT

A co do Twojego pytania. Mnie kiedyś udało się osiągnąc podobne efekty, kolory itp. (szkoda ze na cudzym zdjeciu ale to juz inna sprawa), i wiekszasc była zwiazana z panelami hue/saturation, brigtness/contrast i maskowaniem.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów