Strona 65 z 203 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Domyślnie

tak, to trzeba oblać
    chociaż nie spodziewałem się, że będę miał od razu nowych kolegów
    Czas porobić trochę zdjęć, mam pracę akurat, więc od razu sprawdzę, jak działa. W sumie nie sądzę, żeby mnie czymś zaskoczył, ale zobaczymy. W końcu na tym forum już od dawna krąży pdf o tym marku, foty jakieś też są dostępne w necie, reszta wyjdzie w praniu, w czasie pracy. Pora pozarabiać na raty.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 24-05-2007 o 00:54
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

14300 w fotoplus.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Gratulacje . I cena widzę zbliżona do 1DmkIIn. Fajnie. Czekamy na spostrzeżenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do jakości zdjęć to tu nigdy nie było zarzutów. Pozostaje przetestowanie AF bo tu pojawiały się problemy z przedprodukcyjnymi modelami http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-8738-8908. W sobote wieczorem, po kolejce orange ekstraklasy, będe mogł coś powiedziec na temat szybkości AF i ew. (odpukać ) problemów.

Nie żyje z fotografii więc mogłem zaryzykować kupno sprzętu na początku produkcji.

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

:devil: hmmm kurde ciekawe czy wart tej kasy, wiec osobiscie tez czekam na opinie, co do ceny to faktyczne atrakcyjna, ja za tydzien tez bede mogl powiedziec ze wydalem (niemalze za jednym razem) 15 klockow na sprzet foto, bo za tydzien jade po 70-200 L IS USM a raptem tydzien temu kupilem 30D z 24-70 L USM , jak bede widzial ze niewystarcza to bede myslal co dalej, ale poki co moja fotografia to w 95% hobby a tylko w 5% sposob na zycie, po prostu w chwili obecnej to inne zrodla finansuja mi fotografie a nie na odwrot, z kwota 14 tys za samo body to musisz zakladac spore profity albo juz masz spore profity

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

PROF, a tak z ciekawości zapytam (tylko dlatego, że tydzień temu puszkę kupowałeś).
    Czy wybór 30D zamiast 5D był spowodowany tylko finansami? Czy jednak potrzebujesz cropa 1,6??? Pytam bo wydawało mi się, że na dzień dzisiejszy najrozsądniej kupić po prostu fullframe'a - i ja bym tak postąpił.
    No ale wiadomo, każdy lubi coś innego ;-)

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    tak, to trzeba oblać
    chociaż nie spodziewałem się, że będę miał od razu nowych kolegów
    Jakbym kupił sobie Porsche, też nagle miałbym wieelu kolegów ;-)

Oczywiście żartuję sobie
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Domyślnie

pierwszych kilka spostrzeżeń:
    AF obłędny, czuję, że Lki za nim nie nadążają, nagle zaczęły mi się wydawać ślamazarne, a są przecież superszybkie. Te 19 punktów krzyżowych to piękna sprawa, na razie AF działa bezbłędnie i bardzo dobrze wybiera spośród 45 punktów.
    Ciężko jest się przestawić na poruszanie się po tych punktach, a nie mogłem znaleźć w menu opcji zmiany, żeby poruszać się joystickiem, jeszcze poszukam.
    Live View działa też niesamowicie, na tym ekraniku 3calowym przy powiększeniu 5x można dokładnie sprawdzić ostrość, oczywiście aparat pokazuje, jak obraz będzie wyglądał, można to ustawić w funkcjach, więc każda zmiana czasu, przysłony, stylu (np. zdjęcia monochromatyczne), balansu bieli jest oddawana na ekranie.
    Funkcji jest od groma, ale ładnie uporządkowane, poza tym wszystkie najważniejsze funkcje są pod przyciskami, według mnie dobrze rozmieszczonymi. Poza tym funkcje indywidualne są bardzo szczegółowe, np. ilość klatek na sekundę (max.10) można ustalić, zarówno w szybkim, jak i wolnym trybie, w pełnym zakresie, czyli może to być 3 i 5 kl. na sekunde, albo np. 2 i 10, 5 i 8, itd. Podobnie jest z większością funkcji aparatu.
    Aparat trzyma się cholernie wygodnie, zdziwiło mnie, że w zasadzie nawet nie potrzebuję handgripa, bo aparat prawie przykleja się do ręki i kilka bardziej ostrych cięć puszki w odpowiednich miejscach robi swoje.
    To tak na początek
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Coś już napisał

Domyślnie

Robi się bardzo ciekawie, szczególnie obiecująco brzmi wzmianka o AF
    My chcemy więcej, więcej szczegółów more, more, more
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    PROF, a tak z ciekawości zapytam (tylko dlatego, że tydzień temu puszkę kupowałeś).
    Czy wybór 30D zamiast 5D był spowodowany tylko finansami? Czy jednak potrzebujesz cropa 1,6??? Pytam bo wydawało mi się, że na dzień dzisiejszy najrozsądniej kupić po prostu fullframe'a - i ja bym tak postąpił.
    No ale wiadomo, każdy lubi coś innego ;-)
    nie w zadnym wypadku nie kierowal mna powódki finansowe, ale tworzac tu ciutki OT napisze czemu nie wybralem 5D

nie jestem pixelomaniakiem wiec matryca 12mp do mnie nie przemawia.
    full frame ma taka wade/zalete ze wide to naprawde wide, ale traci na tele w stosunku do cropa a ja zauwazylem ze czesciej uzywam wiekszych ogniskowych niz szerokiego. Poza tym 5D to juz konstrukcja ktora ma pare latek (ktos powie stare ale jare), zgoda ale... 30D jest szybsze od 5D nie tylko w FPS'ach, 30D ma czas synchro z flashem 1/250 a 5D 1/200, w przypadku fotografi sporotwych (zuzel w sztucznym oswietleniu, doswietlenie 1 planu sportach halowych - juz lubia krotsze czasy)

moim zdaniem kupowale FullFrejma tylko dlatego ze to FullFrejm mija sie z celem, podobnie moglbys zapytac szczesliwego posiadacza 1D (MK II/III nieważne) czemu nie kupil 5D albo starszego modelu 1Ds (bo przeciez 1D MK II/III ma cropa 1.3 ), w odpowiedzi otrzymasz spora liczbe epitetow ze slowami "oblednie", "niesamowicie" itd.

W telegraficznym skrocie jesli ktos mieszka na pustyni nie upuje LandRovera tylko kabriolet, tak samo jest z body jesli ktos cyka glownie reportaze w tym sportowe kupuje to co spelni jego oczekiwania.

Gdy "znudzi" mi sie juz tele i zaczne poszukiwac nowych kadrow typu fisheye i tym podobnych. to rozwaze zakup 5D najlepiej w odmlodzonym wydaniu (5D MK II lub 3D bo takie modele sa w roznych pogloskach wymieniane).

Z drugiej jednak strony takie 5D kosztuje teraz 9tys z gripem niecale 10 wiec czemu by nie dac odrazu jeszcze 4 tys i nie miec absolutnego hitu o ktorym mowa w zasadzie w tym poscie.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Strona 65 z 203 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów