Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 135

Wątek: Opinie o Interfoto

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    I okaże się że towar jest kradziony , a Ty tłumasz się że kupiłeś w dobrej wierze , od znanego sprzedawcy , nie mając na to dowodu w postaci F.VAT .
    Albo lepiej:Padnie Ci aparat-nie życzę-a w serwisie poproszą o dowód zakupu.Ty tam na fakturze będziesz miał Nikona D200+ 100-400.
    A wtedy nie będzie zmiłuj się....
    Ostatnio edytowane przez Rafał32 ; 28-04-2007 o 11:49
    Aparat Foto

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A słyszał ktoś o padniętym 5d ??

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Słyszałem . O kradzionym też .

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    słyszałem-że się np zawiesza i trzeba go resetować.Koledze ostatnio na ślubie taki numer zrobił.
    A słyszałeś o popsutym Mercedesie C klasse? też się zdarza.jesli coś kosztuję dużo nie znaczy że się nigdy nie posuje.
    Aparat Foto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamAGP Zobacz posta
    Proszę o opinie na temat sklepu http://www.interfoto.com.pl. Przymierzam sie do zakupu 350d.
    zastanawialem się jeszcze nad Fotorex ale na prawie kazdym forum foto jest post tego samego użytkownika - który został oszukany?!

Jak sprawdzić ile aparat zrobił zdjęć? Jest to wiarygodne, czy jak się ktoś odrobinę zna to bezproblemu to wyzeruje.
    W Interfoto dwa tygodnie temu kupowałem gripa BG-E1,nowego.Dobra cena ,dobrykontakt, Nie mam zastrzezeń.

Domyślnie

Ale się rozwinęła dyskusja Jak ktoś chce się wypowiedzieć o interfoto albo innym sklepie to zapraszam http://www.fotografia.kopernet.org/o...je-aparaty.php
    Ostatnio edytowane przez AdamAGP ; 20-05-2007 o 23:20

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Spotkałem na biebrzy canoniera który aż się zapluł ze złości na wspomnienie zakupów w interfoto, że niby kontaktu nie ma, sprzęt badziewny przesyłają... Ja 5 lat kupiłem u nich sigme 50 2.8 EX macro i do dzis jest to mój najlepszy obiektyw mimo,że później pare L-ek doszło. Więc jak komu wypadnie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kupowałem u nich kilka rzeczy. Czasami u nich trafia się coś tanio, ale sprzedawcy wg mnie nie są zbyt kompetentni dlatego zakupy tylko z odbiorem osobistym.
    Jesli przez internet to polecam e-oko i foto-it.

tomhagen
    Guest

Domyślnie

Witam, właśnie doszedł do mnie Tamronik z tamtego sklepu. Wszystko cacy, stan idealny, komplet sklepowy, nawet ostrzy w punkt (!!!!). Kontakt był wyśmienity, za krzychoo, różnie może paść na człowieka.

P.S Nie zdążyłem się jeszcze przywitać, co niniejszym czynię. Byłem użyszkodnikiem Nikona, zmienilem system więc poczytuje sobie forum po cichu Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Nie wspominam mojej próby zakupu w interfoto zbyt pozytywnie. Dzwoniłem z pytaniem o warunki sprzedaży dość drogiego obiektywu na raty, wysłałem maila z prośbą o symulację spłat i od tej pory z ich strony cisza. Od listopada 2007 :-)

W takich firmach niczego nie kupuję.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Wybieramy sprzedawcow po niskiej cenie. Czy 100 zl taniej niz u konkurencji uprawnia do tego zeby naciagac klienta z nadzieja e lyknie kazda bajeczke?

Oczywiscie ze ja w takim wypadku nie kupuje sprzetu na takich warunkach. Place cene ktora jest wieksza niz np Niemczech czy US i dodatkowo mam byc pozbawiony mozliwosci korzystania z promocji bo ktos musi sobie zarobic na tym?

To tak jak na allegro. Szukalem karty 4 gigowej. Bylo kilka atrakcyjnych ofert ale po doliczeniu nieziemskich kosztow wysylki oferty te stawaly sie malo atrakcyjne bo co z tego ze Extreme III 4 Giga bylo za 210 zl a za przesylke priorytetowa sprzedawca liczyl sobie 31zl
    Kwestia jest złożona i wielopoziomowa ;-)

Z jednej strony klienci szukają najtańszej oferty zupełnie nie interesując się jej szczegółami - stąd na przykład problemy z serwisowaniem okazyjnie kupionej Sigmy, o czym była mowa w wątku o JapanFoto.

Z drugiej strony, sprzedawcy wiedząc o tym, że gros klientów interesuje tylko cena, nic innego, zbijają koszty jak tylko mogą. Drobny procent klientów, których te praktyki oburzają jest... drobny właśnie i nieistotny dla sprzedawców.

Taka jest smutna prawda, większość klientów to drobni krętacze nie lepsi od sprzedawców, u których kupują, i zrobią wszystko, aby zaoszczędzić 20 zł. Sprzedawcy nie są głupi i właśnie na takich klientów się nastawiają.

Co więcej - dlaczego jest tak, że większość sklepów spokojnie olewa kupujących, nie odpisuje na maile, wprowadza w błąd co do dostępności asortymentu? Podczas zakupów w sklepach zagranicznych nie zdarza mi się to prawie nigdy, w Polsce regularnie. Otóż dzieje się tak dlatego, że klienci się na to godzą -- większość ludzi pozwala jeździć po sobie jak po burej suce, traktować z góry i wprowadzać w błąd, a potem wracają do takiego sprzedawcy, bo u niego jest o procent taniej.
    Ostatnio edytowane przez fliegermaus ; 05-06-2008 o 13:18 Powód: Automerged Doublepost

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów