Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 124

Wątek: 2 fotograf na ślubie | sprzęt na ślub | zachowanie na ślubie | blenda vs lampa

Domyślnie

tpop/jak już mówiłem, są gusta i guściki. Jeden lubi, jak widać wszystko, walnięte lapmą prosto w czułko, a inny woli fotki z jakimś tam klimatem. Moim zdaniem zdjęcia nei są za ciemne, tylko źle obrobione (brak bieli,robione kawałek czasu temu kiedy nie byłem tak obcykany w szopie jak teraz).

kami74/zanim ktoś wynajmuje fotografa to przeważnie widzi portfolio i widzi, czego może sie po nim spodziewać
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 18-05-2007 o 15:24

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Zastanów się nad dokupieniem monopodu. Przy zdjęciach we wnętrzu kościoła pozwoli Ci utrzymać trochę dłuższe czasy...

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Jeden lubi, jak widać wszystko, walnięte lapmą prosto w czułko
    a czy zdajesz sobie sprawe ze zdjecia z lampa to nie tylko zdjeica "prosto w czółko". Ja nie mowie o wypalaniu nosa z odleglosci 1 metra tylko o wydobyciu tych brakujacych EV. Uzywanie lampy to nie jest system zero jedynkowy. Przeciez sa obrotowe glowice softboxy, inne zmiękczaczo - rozpraszacze.

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Moim zdaniem zdjęcia nei są za ciemne, tylko źle obrobione (brak bieli,robione kawałek czasu temu kiedy nie byłem tak obcykany w szopie jak teraz).
    dla mnie sa zle zrobione. Dobrze zrobione zdjecie wymaga niewielkiej obróbki. Tylko do zle zrobionych zdjec potrzeba bardzo dobrej znajomosci PS.

no ale moze wrocmy do tematu watku.
    Tak jak napisalem do zestawu ktory ma autor watku ja zalecam lampe. Ale w pierwszej kolejnosci polecam wycieczke do jakiegos kosciola i poprobowac samemu. Nikt Ci nie da tego co dadzą Ci testy. W kosciele mozna jeszcze cos powalczyc z monopodem bo sceny raczej malo dynamiczne .

[edit]
    No wlasnie tak jak zaznaczyl HuleLam
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 18-05-2007 o 15:37

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

nie chce wydawać kaski na coś z czego nie będe już korzystał, po tamronie zaczyna sie zbieranie na sigme 10-20...
    co powiesz na lekkie trzy nogi zamiast mono, np. Velbon DF-60 (mały, lekki)
    kiedyś widzialem na weselu jak chłopak z 20D + kit biegał ze statywem + lampa co uważam już za przesadę także można zwariować... pasowałoby mi wejsc tam i popróbować przed...

mogę wydać na blende i uchwyt jeszcze kilka zł... budzet już sie kończy ale czy tego typu manele cioracie ze sobą?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    nie chce wydawać kaski na coś z czego nie będe już korzystał
    no chyba nie masz na mysli lampy?
    No z blenda w kosciele to sobie daj spokoj

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z wbudowana lampa mozna na sali liczyc na takie efekty:

(Dlugi czas, wysokie ISO i zoomowanie w trakcie otwarcia migawki)

W kosciele bez jasnych szkiel moze byc ciezko... nie milam 50 1.8, ale powinna dac rade?
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

tpop/ nadal nie wyobrażam sobie walenia po oczach młodej parze.. Nie wiem jak w Warszawie, ale z tego co wiem, to w Gdańsku cenią sobie takich, co nie używają lamp...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Z wbudowana lampa mozna na sali liczyc na takie efekty:
    takie zdjecia to mozna miec w albumie 2 gora 2. W wiekszej ilosci nadaja sie do reklamowki dyskoteki.

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

tpop. no blenda to w plenerze....
    kalina Twoje zdjęcia to chyba wszystkie przestudiowałem... i to mi się podoba najbardziej... super!
    niestety większosc ludzi woli jasno i ostro wszędzie domyślam się dlatego nie mam zamiaru z tpop polemizować bo pewnie ma wiele racji.
    Ostatnio edytowane przez ishi ; 18-05-2007 o 15:49

sv
    Guest

Domyślnie

Odpuść sobie blendę; do tego trzeba drugą osobę i to taką, która wie co robi. Zdjęcia bez lampy z kościoła są fajne, ale tylko wtedy kiedy takie da się zrobić. W przeciwnym wypadku; lepsze zdjęcia z lampą niż brak zdjęć :-)

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów