Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Kupić nie kupić popytać warto :) EMTEC CF 1GB 80X

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie Kupić nie kupić popytać warto :) EMTEC CF 1GB 80X

Witajcie mam pytanko co do kart EMTEC CF 1GB 80X ma ktoś z was takowe, przeglądałem dziś internet i na nic ciekwego nie trafiłem.Moge kupić te karty z pewnego zródła po 51zł i nie wiem czy mi nie "zdechną" ??: po miesiącu. Obecnie używam KINGSTONA o róznych prędkościach od tych zwykłych "pierwszych" pomarańczowych" do ELITE PRO i nie narzekam raz jeden miałem "kwas" ale sie udało 600 zdjęć ocalić "uffffff" Czekam na opinie.Pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

zostan dla pewnosci przy kingstonie lub sandisku _ nie znam nie polecam

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

No co jest ludziska nik takich kart EMTEC 1GB 80X nie ma? Prosze napiszcie cos mądrego.Czekam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A może macie jakiś sofcik do testowania kart.I nie chodzi mi o "odzyskiwanie" zdjęć tylko o testy kart.Może da sie w kartach głębiej "podłubać" i naprzykład dowiedzieć się jaka tam "pamięć" siedzi.???????????
    Ostatnio edytowane przez many74 ; 03-05-2007 o 21:44 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    No co jest ludziska nik takich kart EMTEC 1GB 80X nie ma? Prosze napiszcie cos mądrego.Czekam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A może macie jakiś sofcik do testowania kart.I nie chodzi mi o "odzyskiwanie" zdjęć tylko o testy kart.Może da sie w kartach głębiej "podłubać" i naprzykład dowiedzieć się jaka tam "pamięć" siedzi.???????????
    mysle ze wiekszosc uzytkownikow tego forum jest 'szczesliwymi' posiadaczami sandiskow ultra II lub extreme III i nie narzeka na swoje karty, zwlaszcza po ostatnije promocji na C1 dolaczane do EIII wzrosla drastycznie liczebnosc 4'ek EIII na tym forum, nie widze przy dzisiejszych cenach potrzeby pchania sie w cokolwiek mniejszego niz 2GB chyba ze ktos lub zonglowac kartami natomiast optimum jest 4gb, najlepiej jakis sandisk, lexar lub jesli juz musisz to kingstone, wiesz dzis w supermarkecie widzialem za 34Ł jakiegos no-name 8gb a mimo to wole zaplacic 40Ł za 4gb EIII, poprostu na bezpieczenstwie zdjec nie warto oszczedzac, tym bardziej ze juz sie raz przejechales - no chyba ze jestes wyznawca zasady 'no risk no fun' - to proponuje jakis badziew za 100zl 4gb super-hiper-ultra-giga-triple-max
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    proponuje jakis badziew za 100zl 4gb super-hiper-ultra-giga-triple-max
    Ostatnio za 100PLN (17Ł) dzieki twojemu linkowi (camerapricebuster) wyrwalem Extreme III 2GB za taka cene wogole bym nie myslal o innych (a doloczona licencja na C1LE - nic dodac nic ujac - pieknie).

Coś już napisał

Domyślnie

emtec to nowa nazwa na firme basf, ktora swego czasu robila porzadne magnetyczne nosniki danych (kasety vhs czy magnetofonowe). teraz robi np. plyty cd czy tez dvd a ostatnio wlasnie zauwazylem ze produkuja karty pamieci. osobiscie ja bym kupil ich produkt tylko cos pojemniejszego (nie wiem czy jest sens kupowac karty o rozmiarze 1gb).

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dlaczego tak polecacie większe karty niż 1Gb?Czy nie lepiej mieć np.2 karty 1Gb+1 kartę 2Gb niż jedną 4Gb?A co jak ta jedna się ,,rozpadnie''?Wydawało mi się,że bezpieczniej jest mieć mniejsze karty.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Dlaczego tak polecacie większe karty niż 1Gb?Czy nie lepiej mieć np.2 karty 1Gb+1 kartę 2Gb niż jedną 4Gb?A co jak ta jedna się ,,rozpadnie''?Wydawało mi się,że bezpieczniej jest mieć mniejsze karty.
    Tak samo mysle> Jesli ktos chce miec 4GB to lepiej miec 2x2GB niz 1x4GB (poniewaz mam juz 1GB Lexara dlatego poleiclem 2GB - poniewaz na dzien dzisiejszy jest cenowo super i chyba jeszcze 1x2GB sandiska dokupie)

Dopiero zaczyna Awatar wieliczka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Emtec to "dalekowschodnia firma", która swego czasu wykupiła na okres roku lub dwóch (dokładnie nie pamiętam, to było około roku 2000) możliwość używania logo BASF dla swoich produktów. Od kilku lat funkcjonują jako oddzielny brand. Najczęściej ich produkty nie różnią się jakością od innych (niektóre produkowane są w tych samych fabrykach) a ceny są zazwyczaj (jeżeli nie zawsze) wyższe.
    300V, 350D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    Witajcie mam pytanko co do kart EMTEC CF 1GB 80X ma ktoś z was takowe, przeglądałem dziś internet i na nic ciekwego nie trafiłem.Moge kupić te karty z pewnego zródła po 51zł i nie wiem czy mi nie "zdechną" ??: po miesiącu. Obecnie używam KINGSTONA o róznych prędkościach od tych zwykłych "pierwszych" pomarańczowych" do ELITE PRO i nie narzekam raz jeden miałem "kwas" ale sie udało 600 zdjęć ocalić "uffffff" Czekam na opinie.Pozdrawiam.
    Uzywam ww. kartę ~1,5 roku.mam również kingstony i sandiski 1GB.Nie dostrzegam Zadnych różnic.Podobnie jak tamte działa zgodnie ze swoimi parametrami.Moim zdaniem bierz.Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów