Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Jaki obiektyw do makro ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Sigma 105 doprowadza do irytacji, za wolny AF i wysuwanie tubusa. Canon 100/2.8 z USMemem i wewnętrznym ogniskowaniem to jest to. Dodaj do tego jeszcze lampę ringową np. MR-14EX i jest to świetny zestaw. Zapłacisz za nowy 4000 PLN ale na allegro pewnie mniej.
    O Tamronie 90/2.8 słyszałem sporo dobrego ale nigdy nie miałem podpiętego szkła więc nic nie powiem. Co możesz mieć lepszego? Chyba tylko Canona 180 ale na crop może być za długi. Poza tym 100 fajnie sprawdza sie przy portretach tyle, że moja bratowa mówi, że za dokładny ten obiektyw
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Poza tym 100 fajnie sprawdza sie przy portretach tyle, że moja bratowa mówi, że za dokładny ten obiektyw
    No tak tylko zawsze mowie ze latwiej jest zmiekszyc portret robiony 100 2.8 macro i wyeliminowac niepozadane elementy na skorze niz zrobic mydlany i probowac wyostrzac

Sigma 105 ma jedna zalete: Nie dosc ze dostajesz porzadna kabure na obiektyw to jeszcze oslonke preciwsloneczna (nieplastikowa) oraz to ze soczewka przednia umieszczona jest gleboko w tubusie przez co masz ochone przed deszczem czy blikami (mimo wszystko). Canon nie daje nic a poza tym polecam od razu filtr UV na to szklo. Ktos opisywal kiedys przypadki ze fotografowal cos na drzewie i tak bardzo sie zblizyl szklem do obiektu ze uwalil soczewke zywica
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów