Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jakie dobre szkło do 30D?Help

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    Aha ale czy na pewno...
    a ten 17-50 f2.8?
    Na fotopolis kiedyś o tym czytałem, zdaje się że fotograf niedzielny o tym pisał. Tamron robił jeszcze jakieś szkło dla Minolty ale nie bardzo pamiętam jakie.
    Co do 17-50 Tamrona to zdana są podzielone, jest taki długi wątek na forum co lepsze Tamron czy 17-40 Canona http://www.canon-board.info/showthre...ighlight=17-40. Ja mam 28-75 i z analogiem działa rewelacyjnie jak na moje potrzeby, z cyfrą jest nieraz gorzej ale to raczej wynika z moich umiejętności niż z jakości tego obiektywu.
    Robiłem ostatnio kilka zdjęć 17-40 pożyczonym od kolegi i uważam że ten obiektyw jest super. Tylko że mi bardziej potrzeba coś szerszego i coraż częściej zaczynam patrzeć w stronę 10-22 Canona

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja też kiedyś czytałem że tamron robił szkła dla minolty.Ale uwież mi te zdjęcia z 28-75 były jakieś plastikowe,żółte.A może mi się taki egz trafił.Kolega ma 5D i uzywa tegóż własnie tamrona-i chwali i chwali i chwali...;-)
    Dzieki Diabeł za pokierowanie na forumową dyskusję.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i jak zwykle jeden lubi żonę drugi teściową....Myśle że ci co narzekają na 17-40L tak naprawdę mówią co wiedzą ale nie wiedzą co mówią .Natomiast skłonny byłbym wierzyć że tamron wypada gorzej mimo że nieco jaśniejszy
    Ostatnio edytowane przez Rafał32 ; 17-03-2007 o 19:38 Powód: Automerged Doublepost
    Aparat Foto

Uprawnienia umieszczania postów