Pierwsze, ze podglad robi sie naprawde dlugo ... i mowiac dlugo mam na myli bardzo dlugo ... zrobienie do konca tego 1000 rawow trwalo z godzine albo lepiej ... dopoki nie skoncza sie robic te niby podglady - chyba z rawow a nie z jpg zasztych ... LR moze pochlonac do 100% procka a pamiec w szczycie zabieral 500mega. po ukonczeniu prac srednio zjada ok 150-200 mega. jednak
, przewijanie tego podgladu jest naprawde kiepskie, fakt ze na probe mam ten 1000 w jednej bibliotece wiec jest troche tych danych ... niemniej realizowane jest to malo plynnie ... dopiero jak sie troche poprzewija program jakby zaskakuje i idzie juz w miare ok. co ciekawe podglad w "filmstripie" czyli na pasku na dole idzie calkiem dobrze.
A sama praca z programem w dalszej czesci nie stwarza juz wiekszego bolu glowy, zarowno korekty jak i przeskakiwanie do kolejnego pliku ida ok. Sproboje wywalic cala biblioteke testowa i zbudowac ja od nowa ale z podzialem na katalogi tak jak mam na dysku - bedzie to sposob bardziej logiczny i latwiejszy do opanowania - zobacze co wtedy z komfortem przegladania bibiloteki - bo powaznie sie zastanawiam nad kupnem LR