Pokaż wyniki od 1 do 10 z 166

Wątek: Canon drożeje !!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
    Hymm ujednolicone i jeszce nam podnoszą ?? a ja już mysłałem ze drożej niż u nas to nie ma nigdzie i ze jak ujednolicą to bedzie spadek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Hymm ujednolicone i jeszce nam podnoszą ?? a ja już mysłałem ze drożej niż u nas to nie ma nigdzie i ze jak ujednolicą to bedzie spadek
    U nas jest wyzszy VAT wiec bedzie drozej.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    U nas jest wyzszy VAT wiec bedzie drozej.

Tak czy siak musi być gdzieś drożej skoro u nas ujednolicenie wywoła podwyżke ( oby to była tylko plotka )

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Tak czy siak musi być gdzieś drożej skoro u nas ujednolicenie wywoła podwyżke ( oby to była tylko plotka )
    W Islandii jest drożej niż u nas, bo to najdroższe państwo w Europie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oficjalne dowody sa potrzebne by plotka stala sie faktem.

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Rozmawiałem dzisiaj z kolegą który pracuje w Canon.De zprzeczył jakoby przynajmniej na terenien Niemiec miała wystąpić jakakolwiek podwyżka cen sprzęty ( body) lampy ,szkła ..wręcz odwrotnie np.do zakupionego 1D II N dodają lampę 580EX .

To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na
    lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Żyję na przedmieściach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toma20D Zobacz posta
    Rozmawiałem dzisiaj z kolegą który pracuje w Canon.De zprzeczył jakoby przynajmniej na terenien Niemiec miała wystąpić jakakolwiek podwyżka cen sprzęty ( body) lampy ,szkła ..wręcz odwrotnie np.do zakupionego 1D II N dodają lampę 580EX .
    Hmmm, pierwsze plotki o podwyżkach w styczniu to słyszałem od TIPów, którzy zaczęli się uśmiechać po masakrycznej dla nich grudniowej przecenie, dosyć dawno temu. Podwyżki (wtedy zgadywano, że 20%) miały dotyczyć DE i nastąpić po promocjach świątecznych (po 15 stycznia).

ps. Teoria z czyszczeniem magazynów jest też całkiem kusząca.
    psps. O jedynym polskim dystrybutorze też krążyły plotki, dotyczące dziwnych kanałów zaopatrzenia. Taki ruch Canona, uszczelniający mu rynek europejski, jest całkiem sensowny.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 24-01-2007 o 14:56
    Radek "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Canon to chyba bardziej slynie z kopiarek niz z aparatow wiec jesli on mogl zaczac robic cmos-y to nikon tez moze. Zreszta czy canon wybudowal wlasna fabryke cmosow czy jakos po cichu zleca? (...)
    Mają swoje fabryki, jedną niedawno wybudowali w Chinach . Używają do produkcji matryc swoich stepperów i swoich skanerów czym się zresztą bardzo chwalą (jakby to miało jakoweś znaczenie).

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Nikon skądś bierze CMOS-y do swoich profi puszek. Od kogo?
    Od sony tak jak cała reszta.

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Hmmm, pierwsze plotki o podwyżkach w styczniu to słyszałem od TIPów, którzy zaczęli się uśmiechać po masakrycznej dla nich grudniowej przecenie, dosyć dawno temu. Podwyżki (wtedy zgadywano, że 20%) miały dotyczyć DE i nastąpić po promocjach świątecznych (po 15 stycznia).

ps. Teoria z czyszczeniem magazynów jest też całkiem kusząca.
    psps. O jedynym polskim dystrybutorze też krążyły plotki, dotyczące dziwnych kanałów zaopatrzenia. Taki ruch Canona, uszczelniający mu rynek europejski, jest całkiem sensowny.

Pozdrawiam
    Ciekawe, ja jutro zadzwonię z ciekawości do mojego Tipa. Bierze sprzęt z Niemiec. Jeśli tam się nic nie zmieniło to można to olać. Współczuję tylko sklepom, które biorą z oficjalnej dystrybucji. Póki co na allegro nie widać jakiegoś ruchu cen w górę. Dla Tipów i sklepów taka plotka może być fantastyczna pod warunkiem, że ktoś się nie wyłamie, a o to może być bardzo trudno.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2007 o 21:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów