To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
O obiektywach wiem prawie wszystko
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
pozdrawiam
Tomasz
Hmmm, pierwsze plotki o podwyżkach w styczniu to słyszałem od TIPów, którzy zaczęli się uśmiechać po masakrycznej dla nich grudniowej przecenie, dosyć dawno temu. Podwyżki (wtedy zgadywano, że 20%) miały dotyczyć DE i nastąpić po promocjach świątecznych (po 15 stycznia).
ps. Teoria z czyszczeniem magazynów jest też całkiem kusząca.
psps. O jedynym polskim dystrybutorze też krążyły plotki, dotyczące dziwnych kanałów zaopatrzenia. Taki ruch Canona, uszczelniający mu rynek europejski, jest całkiem sensowny.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 24-01-2007 o 14:56
Radek "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl
Mają swoje fabryki, jedną niedawno wybudowali w Chinach. Używają do produkcji matryc swoich stepperów i swoich skanerów czym się zresztą bardzo chwalą (jakby to miało jakoweś znaczenie).
Od sony tak jak cała reszta.
Ciekawe, ja jutro zadzwonię z ciekawości do mojego Tipa. Bierze sprzęt z Niemiec. Jeśli tam się nic nie zmieniło to można to olać. Współczuję tylko sklepom, które biorą z oficjalnej dystrybucji. Póki co na allegro nie widać jakiegoś ruchu cen w górę. Dla Tipów i sklepów taka plotka może być fantastyczna pod warunkiem, że ktoś się nie wyłamie, a o to może być bardzo trudno.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2007 o 21:56
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner