Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: zwijanie filmu - ponowne uzycie

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcoone Zobacz posta
    Gdzieś wyczytałem, że w takich przypadkach: dekielek na obiektyw i wypstrykać 11 klatek (1-na więcej na wszelki wypadek, gdyby wciągnęło film minimalnie inaczej niż za pierwszym razem). Gdybym się mylił to proszę o poprawienie.
    mysle ze nawet nie trzeba tej klatki zostawiac pustej dla pewnosci, chyba ze przelozy sie film do innego body a ktorym droga filmu jest dluzsza niz zazwyczaj, przekladalem tak kiedys z 600tki do 50tki i bylo widac minimalnie mniejszy odstep pomiedzy klatkami, na szczescie nie nalozyly sie, zazwyczaj przy przekladaniu na pol zaswietlonej rolki, przestrzeliwuje do klatki ktorej numer mialem miec i nie widze roznicy. Reszta tak jak forumowicze napisali, przyslona 32, czas 1/8000 1/4000 1/2000 czy ile tam fabryka dala i seriami seriami
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

thoot
    Guest

Domyślnie

temat uwazam za wyczerpany
    dzieki wszystkim serdecznie

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Potwierdzam. eos33v ustawia tak (niezależnie jak bardzo niedbale wyciągam końcówkę filmu przy zakładaniu) że nigdy nie widziałem jeszcze różnicy między tym co wcześniej a tym co później zrobione. O odstępach między klatkami mówię.

Damo
    Guest

Domyślnie

Krutka odpowiedz, da sie.
    Sposob prosty i w sumie wyzej opisany, ja jeszcze oprucz dekielka i (najkrutdszego czasu naswietlania i najwyzszej wartosci przyslony) zmieniam film z obiektywem w torbie(skierowanym w dol) zawsze to dodatkowe zabezpieczenie przed swiatlem pozdrawiam

jak stosujesz to samo body mysle ze nie trzeba przewijac jednej klatki wiecej

powodzenia!!!

sax
    Guest

Domyślnie

No i już nie ma co dodawać. Faktycznie temat wyczerpany.
    Powiem Wam coś jako ciekawostkę ... (tylko mnie nie zlinczujcie :P ) ...- Minolta Dynax7 zapisuje parametry ostatnich 7 filmów, jeśli wyciągniesz kasetę w połowie, a po jakimś czasie pakujesz ją jeszcze raz, sam przewinie film do pierwszej wolnej klatki ...uuups.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damo Zobacz posta
    Krutka odpowiedz, da sie.
    Sposob prosty i w sumie wyzej opisany, ja jeszcze oprucz dekielka i (najkrutdszego czasu naswietlania i najwyzszej wartosci przyslony)
    Troszkę OT, ale ... skup się jak piszesz, bo to nieco irytujące takie rzeczy czytać.

Damo
    Guest

Domyślnie

Troszkę OT, ale ... skup się jak piszesz, bo to nieco irytujące takie rzeczy czytać.
    Staram sie jak moge, niestety ortografia jest mi obca i mam na to papiery
    pozdrawiam

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zasadniczym zagrożeniem jest NIE uzycie markera... kiedyś w ten sposób naświetliłem dwukrotnie cały film cz-b Foma 100, więc nienaświetlony wyszedł czysty, a drugi naświetlony 2x :/ Dlatego pamiętaj, jak już definitywnie skończysz film, zwiń koniecznie końcówkę, nie będzie wątpliwości I zawsze zapisuj, gdzie skończyłeś.
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Coś już napisał
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

ja ma takie pytanko a co trzeba zrobić jak cały film zwinie się do kasetki??? jak go potem ponownie bezpiecznie wysunąć z niej????
    Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez salceson Zobacz posta
    ja ma takie pytanko a co trzeba zrobić jak cały film zwinie się do kasetki??? jak go potem ponownie bezpiecznie wysunąć z niej????
    Trzeba mieć takie coś :

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów