Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Selphy

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Używam Selphy CP-220, sprofilowaną przez kolegę Duty i papierów KP-108IP, jakość po sprofilowaniu jest fantastyczna!!!!:grin:
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nie ma takiej drukarki do formatu A4? Bo po ostatnich wizytach w 'labach' chyba zacznę sam robić. W jednym to na hasło "dajcie mi profil koloru do papieru błyszczącego" zrobili taaakie oczy i zaczeli tłumaczyć że nie mają, za to jest jeden taki pan którego akurat nie ma i on "na oko" robi korekcję każdego zdjęcia.
    Ja wtedy też zrobiłem taaaaaakie oczy

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A nie ma takiej drukarki do formatu A4?
    Olympus-P-440 ale kosztuje powyżej 2 kzł
    Cytat Zamieszczone przez Rpoto
    Jeśli chdzi o szybki wydruk z aparatu, to nie drukuje z RAW.
    To widać tak jest, nigdy nie przyszło mi do głowy żeby podpinać drukarkę bezpośrednio do aparatu
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Czy ktoś śledzi ceny eksploatacji takich urządzeń od dłuższego czasu? Chodzi mi o to, czy może krzywa spadku cen wskazuje, że niebawem druk temosublimacyjny w domciu stanie się tańszy od odbitki z labu??? No chyba, że już jest taniej?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Czy ktoś używa drukarek z serii SELPHY ?
    Chciałbym się dowiedzieć jaka jest jakość wydruków z takiej drukarki .
    Z góry dziękuję za odpowiedzi .
    MAm, używam, jakość jak labu, moim zdaniem jedynie minimalnie drukarka ohcładza kolory w stosunku do tego co widze na nmonitorze, wobec czego nalezy przed drukowaniem troche je podkręcić... ale ogólnie to bardzo fajna zabawa, a ceny papierów są po około 100 zł za 108 sztuk, czyli juz poniżej 1 zł za odbitkę. A zdjęcia mam takie jakie sam sobie ustawię czy wkkadruje
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Używam Selphy CP400 i papieru KP108IP. Jakosc jak z labu (fakt ze maly format) . Jestesly bardzo zadowoleni. Jak chesz zrobic cos szybo - 1wsza klasa. Druk nie jeszt szybki (kazdy kolor po kolei jest nakldany). Trwalosc zdjecia tez OK. po roku czasu wygladaja jak nowe

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Używam Selphy CP-220, sprofilowaną przez kolegę Duty i papierów KP-108IP, jakość po sprofilowaniu jest fantastyczna!!!!:grin:
    a jak sie dokonuje profilowania takiej drukarki?
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Porozumiałem się z Dutym, przysłał mi pliki do wydrukowania zawierające wiele różnokolorowych pól, wydrukowałem je zgodnie ze wskazówkami i przesłałem do niego. Wkrótce otrzymałem odpowiedni profil, którego odtąd używam przy drukowaniu zdjęć.
    Do kalibracji drukarki używa się spektrofotometru, który jest drogi, nie opłacało mi się go kupować do Selphy, w której wystarczy raz zrobić profil, bo materiały eksploatacyjne i tak są Canona.
    Szczegóły kalibracji tłumaczył już Duty i Janusz Body na forum
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy sa jakies drukarki termosublimacyjne, ktore drukuja np. w formacie 15x21? Bo 10x15 troche male...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    A czy sa jakies drukarki termosublimacyjne, ktore drukuja np. w formacie 15x21? Bo 10x15 troche male...
    Oj, trzeba uważniej czytać, nawet link dałem
    A oprócz tego jest jeszcze HiTi, które drukuje 20x15, ale nie mam pojęcia co to warte i ile kosztuje.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów