OK. Napisz jeszcze, proszę, jaki konkretnie jest ten model o którym mowa (czy to "Delkin eFilm PC Memory CompactFlash CF Card Bus Adapter" - ten z linka na górze poprzedniej strony wątku, a może Lexar). Uniknę w ten sposób ewentualnych nieporozumień. I może znasz jego cenę w K-consult (jak nie to sam się dowiem). Dzięki.
Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 11-12-2006 o 09:57
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Jakie transfery na tym czytniku osiągasz ??
Widziałem twój post, już dawno. Ale on jest sprzed ponad 3 miesięcy. W międzyczasie kernel Linuksa doczekał się kilku nowych wersji, może i w tym temacie coś się zmieniło :-)
Jeśli można toto kupić teraz w Polsce to może zainwestuję i się przekonam organoleptycznie ;-) Najpierw muszę się dowiedzieć, jaki to model żeby wiedzieć, o co pytać.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Ja tego Delkina znalazłem niestety tylko na tej amerykańskiej stronie do której
link jest wyżej w wątku. Jest też na angielskim ebay jedna sztuka. Zaś linki
do polskich dystrybutorów wszystkie są nieaktualne. Siakoś nie uśmiecha mi się
kupować prostej karty PCMCIA za ponad 400 zł (najwięcej oczywiście kosztuje
shipping, a FedEx życzy sobie za to 90$).
Na razie - ja przynajmniej - zdam się chyba na kumpla z Londynu, który mi
kupi na ebay i jak przyleci na święta, to sobie odbiorę. Natomiast uważam,
że to skandal, że taki podstawowy artykuł "fotograficzny" jest traktowany
przez dystrybutorów tak po macoszemu...
Karta 16-bit którą dysponuję (SanDisk), to jest jakiś koszmar. Pracuje w trybie
PIO4, podczas kopiowania danych cały system dosłownie staje w miejscu
Nawet myszka przestaje działać. I kontrolę nad systemem daje się odzyskać
jedynie jak wszystko się skopiuje. Jako że coś mi się to nie podobało, zacząłem
zgłębiać temat i trafiłem właśnie na ten wątek. Jednocześnie chciałem się
przywitać na forum jako świeży posiadacz aparatu marki Canon![]()
Właśnie o tym mowa - popatrz na post #29 w tym wątku ;-) Podobno jest już dystrybutor w Polsce (może nie Delkina tylko Lexara, który też ma takie coś w ofercie), tylko chcę się dowiedzieć konkretnie, jaka to jest przejściówka (nazwa, model), żeby rzeczowo z ludźmi stamtąd porozmawiać. A przejściówkę 16-to bitową mam już daaaawno. I rzeczywiście, działa kiepsko, oględnie mówiąc.
Witamy :-)
Napisałem do Kconsult, dowiedziałem się, zamówiłem - dzisiaj czytnik przyszedł. Cena: końcowa:120zł netto = 146zł brutto. Z przesyłką wyszło mi 156zł (zamówiłem za pobraniem). Nie wiem jeszcze jak działa bo nie chce mi się Windows uruchamiać. Może jutro potestuję.
Muflon: Pamiętasz może, gdzie znalazłeś informacje o możliwości odpalenia tego pod Linuksem? Bo ja szukam i nie mogę nic znaleźć, nawet o kiepskim działaniu (ja nie mogę go do tego zmusić).