Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: CF 32 Bit CardBus Adapter

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Nie mogę się do tego dokopać na ich stronie :-/ A przy okazji takie pytanie:
    jakiego systemu operacyjnego używasz? Czy masz możliwość sprawdzenia, czy to działa w ogóle pod Linuksem?
    Gość do mnie pisał maila zadzwoń do nich. Używam tylko Windows i musiałem wgrać sterownik.

Wiesiek

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK. Napisz jeszcze, proszę, jaki konkretnie jest ten model o którym mowa (czy to "Delkin eFilm PC Memory CompactFlash CF Card Bus Adapter" - ten z linka na górze poprzedniej strony wątku, a może Lexar). Uniknę w ten sposób ewentualnych nieporozumień. I może znasz jego cenę w K-consult (jak nie to sam się dowiem). Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 11-12-2006 o 09:57
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Jakie transfery na tym czytniku osiągasz ??

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

jakiego systemu operacyjnego używasz? Czy masz możliwość sprawdzenia, czy to działa w ogóle pod Linuksem?
    Patrz kilka postów wyżej ;-) Nie kojarzę, żeby od czasu gdy to pisałem zmieniło się wiele w sterownikach IDE.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Patrz kilka postów wyżej ;-) Nie kojarzę, żeby od czasu gdy to pisałem zmieniło się wiele w sterownikach IDE.
    Widziałem twój post, już dawno. Ale on jest sprzed ponad 3 miesięcy. W międzyczasie kernel Linuksa doczekał się kilku nowych wersji, może i w tym temacie coś się zmieniło :-)
    Jeśli można toto kupić teraz w Polsce to może zainwestuję i się przekonam organoleptycznie ;-) Najpierw muszę się dowiedzieć, jaki to model żeby wiedzieć, o co pytać.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

twinsen
    Guest

Smile

Jeśli można toto kupić teraz w Polsce to może zainwestuję i się przekonam organoleptycznie ;-) Najpierw muszę się dowiedzieć, jaki to model żeby wiedzieć, o co pytać.
    Ja tego Delkina znalazłem niestety tylko na tej amerykańskiej stronie do której
    link jest wyżej w wątku. Jest też na angielskim ebay jedna sztuka. Zaś linki
    do polskich dystrybutorów wszystkie są nieaktualne. Siakoś nie uśmiecha mi się
    kupować prostej karty PCMCIA za ponad 400 zł (najwięcej oczywiście kosztuje
    shipping, a FedEx życzy sobie za to 90$ ).
    Na razie - ja przynajmniej - zdam się chyba na kumpla z Londynu, który mi
    kupi na ebay i jak przyleci na święta, to sobie odbiorę. Natomiast uważam,
    że to skandal, że taki podstawowy artykuł "fotograficzny" jest traktowany
    przez dystrybutorów tak po macoszemu...
    Karta 16-bit którą dysponuję (SanDisk), to jest jakiś koszmar. Pracuje w trybie
    PIO4, podczas kopiowania danych cały system dosłownie staje w miejscu
    Nawet myszka przestaje działać. I kontrolę nad systemem daje się odzyskać
    jedynie jak wszystko się skopiuje. Jako że coś mi się to nie podobało, zacząłem
    zgłębiać temat i trafiłem właśnie na ten wątek. Jednocześnie chciałem się
    przywitać na forum jako świeży posiadacz aparatu marki Canon

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twinsen Zobacz posta
    Ja tego Delkina znalazłem niestety tylko na tej amerykańskiej stronie do której link jest wyżej w wątku. Jest też na angielskim ebay jedna sztuka. Zaś linki do polskich dystrybutorów wszystkie są nieaktualne.
    Właśnie o tym mowa - popatrz na post #29 w tym wątku ;-) Podobno jest już dystrybutor w Polsce (może nie Delkina tylko Lexara, który też ma takie coś w ofercie), tylko chcę się dowiedzieć konkretnie, jaka to jest przejściówka (nazwa, model), żeby rzeczowo z ludźmi stamtąd porozmawiać. A przejściówkę 16-to bitową mam już daaaawno. I rzeczywiście, działa kiepsko, oględnie mówiąc.

Cytat Zamieszczone przez twinsen Zobacz posta
    Jednocześnie chciałem się przywitać na forum jako świeży posiadacz aparatu marki Canon
    Witamy :-)

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie to jest LEXAR

OK. Napisz jeszcze, proszę, jaki konkretnie jest ten model o którym mowa (czy to "Delkin eFilm PC Memory CompactFlash CF Card Bus Adapter" - ten z linka na górze poprzedniej strony wątku, a może Lexar). Uniknę w ten sposób ewentualnych nieporozumień. I może znasz jego cenę w K-consult (jak nie to sam się dowiem). Dzięki.
    Ceny nie pamiętam, jakieś 170 brutto

Wiesiek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    Ceny nie pamiętam, jakieś 170 brutto
    Dzięki. Jutro dryndnę i się dowiem o szczegóły. Cena nie jest niska, ale i nie wygórowana.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie nowy post bo czasu dużo minęło

Napisałem do Kconsult, dowiedziałem się, zamówiłem - dzisiaj czytnik przyszedł. Cena: końcowa:120zł netto = 146zł brutto. Z przesyłką wyszło mi 156zł (zamówiłem za pobraniem). Nie wiem jeszcze jak działa bo nie chce mi się Windows uruchamiać. Może jutro potestuję.
    Muflon: Pamiętasz może, gdzie znalazłeś informacje o możliwości odpalenia tego pod Linuksem? Bo ja szukam i nie mogę nic znaleźć, nawet o kiepskim działaniu (ja nie mogę go do tego zmusić).

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów