Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: Czyżby nowa alfa FF?

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to tak nie do konca... sukces Nikona to sukces marketingowy a nie technologiczny

Nikon zaczyna wygrywac wyniku tego o czym pisałem tu wiele miechów temu... postawili na naprawde agresywny marketing.. i to canon przespał... wystraczy wejść do dowlonego sklepu fotograficznego by widziec wszędzie agresywne reklamy Nikona... doąłczają poradniki do D40 co przy cenie aparatu stanowi grosze ale dla początkującyh jest szczególnie wazne...
    nawet cholernego PDFa nie mozna sciągnac ze strony Canona z opisami produktow po polsku a prezentacja D200 naprawde rzuca na kolana... czytasz i masz wrazenie ze zaraz kupisz prom kosmiczy
    Piszesz o sytuacji w Polsce, która globalnie jest bez znaczenia. A ja wspominałem o wynikach sprzedaży w Japonii, która jest bodaj 3-cim co do wielkości rynkiem.

Wcale nie twierdzę, że ten sukces zasadza się na przewadze technologicznej, bo tak absolutnie nie jest. Ale niech mi nikt nie opowiada, że Canon niszczy, dominuje i rządzi, gdyż wprowadził najcudowniejsze 5D - rekina rynku, przed którym narody klękają - bo to po prostu są banialuki.

Kolekcjoner - całkowicie się z tobą zgadzam. Odnosiłem się do błędnych stwierdzeń w wypowiedziach Alexandra i zi3000, z których jeden spodziewał się rychłego bankructwa Nikona wywołanego światową supremacją 5D, drugi pisał o oszałamiającym sukcesie Alfy
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 10-01-2007 o 22:45

Uprawnienia umieszczania postów