350 czy 400?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • panek
    Coś już napisał
    • 2006
    • 68

jakas promocja była ? to jest bardzo atrakcyjna cena za 350.... wziałbym kilka i sprzedał na twoim miejscu...
    W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Komentarz

• VANT
      Bywalec
      • 2005
      • 185

a ja mam 350D od roku i zastanowiłbym się zanim kupiłbym 400D z prostej dla mnie przyczyny...brak drugiego LCD co wbrew pozorom jes IMO ważne zarówno podczas fotografowania w słońcu (wtedy na głównym nic nie widać), jak i fotografująć w nocy (wtedy raczej nie potrzebujemy latarki)......a czyszczarka ponoć działa ale ponoć też nie tak jak się tego wielu spodziewa.

chociaż jak ma to być pierwszy aparat..........
      Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• ecki74
        Początki nałogu
        • 2006
        • 289

Zamieszczone przez VANT
        a ja mam 350D od roku i zastanowiłbym się zanim kupiłbym 400D z prostej dla mnie przyczyny...brak drugiego LCD co wbrew pozorom jes IMO ważne zarówno podczas fotografowania w słońcu (wtedy na głównym nic nie widać), jak i fotografująć w nocy (wtedy raczej nie potrzebujemy latarki)......a czyszczarka ponoć działa ale ponoć też nie tak jak się tego wielu spodziewa.

chociaż jak ma to być pierwszy aparat..........
        Co do fotografowania w słońcu - to ja nie potrzebuję 2 LCD - wystarczy mi 1 - bo patrzę przez wizjer a nie na LCD.
        A co do LCD 400 i 350 to wydaje mi się że różnica w wielkości jest znaczna.
        -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• VANT
          Bywalec
          • 2005
          • 185

@ecki74
          różnica wielkości LCD jest niezaprzeczalna....ale i tak używam główneg tylko do zmiany parametrów w menu

Pozatym niewidzi mi się całyczas przykładać oko do wizjera do zmianiy jakiegoś parametru.....
          Ostatnio edytowany przez VANT; 3494.
          Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• ecki74
            Początki nałogu
            • 2006
            • 289

Zamieszczone przez VANT
            @ecki74
            różnica wielkości LCD jest niezaprzeczalna....ale i tak używam główneg tylko do zmiany parametrów w menu

Pozatym niewidzi mi się całyczas przykładać oko do wizjera do zmianiy jakiegoś parametru.....
            JA nie mam żadnych problemów z odczytywaniem paramterów z mojego LCD nawet przy bardzo dużym słońcu.
            A różnica wielkości dotyczy monitorków LCD w 400 (2,5") a 350 *1,8")

Komentarz

• LemonR
              Bywalec
              • 2005
              • 234

Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z fotografią nie ma żadnego znaczenie który z tych dwóch kupisz. Jeden i drugi będzie świetny.

Komentarz

• wronkiek

Moi Drodzy
                dzięki Wam wszystkim za cenne rady i porady ael nadal pozostaje w kropce. czy może w takim razie ktoś wie jaki najlepiej dobrac obiektyw, bo myłsałem o kupnie samego "body" plus lepszy obiektyw.
                dzięki i liczę na więcej informacji

Komentarz

• VANT
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 185

Różnica w cene body z kietem lub bez jest znikoma....radzę więc wziąść z kitem i rozeznać się w temacie...

Komentarz

• ecki74
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 289

Zamieszczone przez VANT
                    Różnica w cene body z kietem lub bez jest znikoma....radzę więc wziąść z kitem i rozeznać się w temacie...
                    Popieram ,żeby wziąśc kit i zacząc od niego. Ja tak zaczynam i myślę że to zawsze jakiś początek, a na lepsze szkła przyjdzie czas później

Komentarz

• -Wolf-
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 93

Ja miałem ten sam dylemat i wybrałem 400D i nie żałuję. Przekonał mnie do tego AF z 30D. Poza tym jak się bardziej wkręcisz i za jakiś czas będziesz zmieniać body, to łatwiej Tobie będzie sprzedać 400D niż starszy model jakim jest 350D.

Co do zakupu body z kitem czy bez, to kup body z kitem, a nie samo body. Różnica wyniesie około 200 zł albo mniej, a tak masz zawsze szeroki kąt. Za tę cenę innego nie kupisz, a wcale nie jest taki zły jak mówią i na początek wystarczy.

Poza tym polecam Tobie Canona EF 50 f/1.8 - dobre, jasne, stałoogniskowe szkło za niewielkie pieniądze. Mam egzemplarz od Cichego i jestem bardzo zadowolony.
                      Ostatnio edytowany przez -Wolf-; 6979.
                      Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Komentarz

• rtg

Zamieszczone przez -Wolf-
                        Co do zakupu body z kitem czy bez, to kup body z kitem, a nie samo body. Różnica wyniesie około 200 zł albo mniej, a tak masz zawsze szeroki kąt. Za tę cenę innego nie kupisz, a wcale nie jest taki zły jak mówią i na początek wystarczy.
                        Zgadzam się w 100%

Zamieszczone przez VANT
                        a ja mam 350D od roku i zastanowiłbym się zanim kupiłbym 400D z prostej dla mnie przyczyny...brak drugiego LCD co wbrew pozorom jes IMO ważne zarówno podczas fotografowania w słońcu (wtedy na głównym nic nie widać)
                        Niestety tutaj nie zgodzę się w 100%
                        Pozdrawiam
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 7792.

Komentarz

• Avadra_K
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 580

No cuż - ponieważ (jak piszesz) rozpoczynasz dopiero swoją przygodę z fotografią , kup sobie na początek body z kitem, a to dla tego, że po pierwsze nie wiesz jeszcze czy Ci się focenie spodoba , po drugie wbijanie się w dość kosztowne (bądź co bądź) obiektywy, lampy, etc :-( - może być nieco na wyrost.

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• drmott

Ja też uważam że warto kupić 400D z kitem. W stosunku do 350D, którym też troche fociłem, czterysetka ma lepszy AF. Jeśli chodzi o różnicę w jakości zdjęć to praktycznie jej nie ma, a przynajmniej dla mnie jest niezauważalna. Tak samo trudno ocenić użyteczność automatycznego czyszczenia matrycy. Natomiast to, co widać na pierwszy rzut oka to wyświetlacz - w 400D jest dużo większy i jakby jaśniejszy oraz bardziej kontratsowy - łatwiej ocenić czy zdjęcie jest ostre, a ustawienia aparatu widać dobrze nawet w bardzo jasnym słońcu. Dlatego też nie brakuje wcale drugiego wyswietlacza z parametrami.

Jesli chodzi o szkiełko z kita to na początek jest zupełnie wystarczające. Jedyne co może przeszkadzać to to, że jest troche ciemne. Ale i tak uważam że ma bardzo dobrą proporcję jakość/cena. Jeśli będziesz potrzebował dobrego i taniego tele to warto zainteresować się Sigmą 70-300 DG APO. Bardzo przyjemny obiektyw, niestety jak dla mnie ma za wolny AF (ponieważ często fotografuję zwierzęta i inne obiekty w ruchu, w końcu zainwestowałem w L-kę 70-200 f/4).

Komentarz

• FOTOGRAF
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 762

[przeniesione z http://www.canon-board.info/showthre...08#post264708]

tak sie zastanawiam jaki jest sens wymiany 350D na 400D ?
                              Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• qwerty1237
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 240

Lepszy AF, wieksza matryca i odkurzacz...
                                D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

Pracuję...