Pokaż wyniki od 1 do 10 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Uffff... piekne historyje

Mnie spotkala chyba dosc standardowa sytuacja, mianowicie poproszono mnie, zebym nakrecil krotki filmik. Gdy odpowiedzialem, ze niestety moj aparat nie ma opcji krecenia filmow, to koles zapytal, ile dalem za sprzet? Po czym usmiechnal sie szyderczo, wyjal swojego kompakta i z duma powiedzial, ze dal za niego 500 zlotych i zaczal nim krecic filmik Oczywiscie nie obeszlo sie bez komentarza, jak mozna bylo dac tyle kasy, a aparat nawet filmiku nie narkeci

Gdy daje komus aparat (gdy sam chce byc na zdjeciu) to tez spotykam sie z cala gama spojrzen pelnych politowania, wspolczucia, itp (a nawet i komentrzy slownych), ze trzeba robic przez wizjer zdjecie, a na ekraniku nie widac

I odwrotnie juz nie raz szukalem na kompaktach znajomych wizjera, co rowniez owocowalo usmiechami osob ustawiajacych sie do zdjecia (taki fotograf, a szuka wizjera, jak ma ekranik)
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    ...I odwrotnie juz nie raz szukalem na kompaktach znajomych wizjera, co rowniez owocowalo usmiechami osob ustawiajacych sie do zdjecia (taki fotograf, a szuka wizjera, jak ma ekranik)
    To ja miałem podobną sytuację tyle, że nie chodzi o wizjer -bo jego akurat znalazłem- ale o to jak chwyciłem aparat (jakiś mały N Coolpix). Wiadomo, prawa dłoń na "gripie" a lewa... no jak to gdzie... za obiektyw

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    [...]
    Tez to mialem kilka razy...

Na takich "litosciwych" bardzo skutecznie dziala 5fps z lampa Albo jeszcze lepiej nieco dluzsza seria w trakcie jak oni proboja zlapac AF'a do pierwszego
    ...

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tez to mialem kilka razy...

Na takich "litosciwych" bardzo skutecznie dziala 5fps z lampa Albo jeszcze lepiej nieco dluzsza seria w trakcie jak oni proboja zlapac AF'a do pierwszego
    Dobre, dobre - trzeba bedzie uskutecznic
    Choc oczywiscie najlepsze jest porownanie reakcji np. pary mlodej na zdjecia z roznych osob - ale to juz niestety po fakcie.

Ew. zawsze mozna grac natchnionego "artyste" z roznymi aberacyjkami charakteru, bo przecietnemu czlowiekowi, jakos latwiej zaakceptowac fotografika ekscentryka
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Znalezione dawno temu na FM :-)
    I hate to be a twerp but some times they ask,
    The local expert: "How many megapixles?"
    Me: "Well, the 1D has 4 MP......."
    The local expert: "Ah, my little Sony has 6 mp."
    Me: Yes, but can it do this?" Chaka-chaka-chaka-chaka-chaka-chaka.........

Uprawnienia umieszczania postów