Bulba ja wiem że chodzi o robienie fotek z kompa i karta nie powinna mieć tu znczenia ale zadam pytanie jaką masz dużą kartę?? i czy próbowałeś z jakąś mniejszą??
Bulba ja wiem że chodzi o robienie fotek z kompa i karta nie powinna mieć tu znczenia ale zadam pytanie jaką masz dużą kartę?? i czy próbowałeś z jakąś mniejszą??
1 GB Kingstone Elite Pro , ale z innymi to samo.
A czy ktos z Was probowal tego uzwyac i z jakim skutkiem. Bo aparat raczej tez odpada , podlaczalem jeszcze jedno 350D i 20D - to samo.
A karta nie jest potrzebna, w opcjach CR-a mozna ustawic jako dodatkowa mozliwosc zapisywania fotografii na karcie, domyslnie jest lot do komputera.
Ostatnio edytowane przez Bulba ; 27-11-2006 o 14:43
ja kiedys sie tym troche bawilem (dzialalo dobrze) ale pozniej kupilem wezyk ze sterowaniem i juz nie uzwyam tego softu.
w moim sofcie (nie aktualizowany juz troche ;-) ) jest takie info:
wiec moze sobie zaktaulizuj soft ?EOS Capture is compatible with the following models.
- Canon EOS-1D
- Canon EOS-1Ds
- Canon EOS-1D Mark II
- Canon EOS 20D
- Canon EOS-1Ds Mark II
Attempting to use EOS Capture other models will cause an error message
and result in failure to connect.
Tak jak napisalem w 1-szym poscie zaktualizowalem to bedziewie do najnowszego, zreszta nie tylko to ale wszystko co sie dalo.
U mnie pisalo i pisze ze 350D obsluguje.
A jakbys mogl sprawdzic jaką dokladnie masz/miales wesje i dokladna nazwe tego softu. Moj ma jakis rok no i teraz zostal zaktualizowany.
Moze Canon dawal rozne wersje do roznych aparatow sprzedawanych w roznym czasie. Nie chodzi mi o wersje programu ,ale moze dawal po prostu inny soft nazywajacy sie podobnie.
A tego czegos potrzebuje do czujki ruchu i palmtopa. Dawno temu dzialalo mi taka konfiguracja z 10D, poczym pozbylem sie aparatu , tego rozwiazania nie potrzebowalem , a teraz znowu chcialbym sie pobawic.
Ostatnio edytowane przez Bulba ; 27-11-2006 o 15:24
remotecapture 2.7 działa mi bezproblemu z 300D
tu masz do wersji 2.7.2 ze strony canona a tą wersję 1.5 gdzie znalazłeś??
http://www.canon.com.au/products/cam...0_drivers.html
No dzięki. Jestem lekko zaskoczony. Sprawdze czy dziala. Ja wszystko sciagalem z : http://software.canon-europe.com/.